Θα συνεργασθεί πλήρως με τις αρμόδιες αρχές ο όμιλος Grimaldi πλοιοκτήτης του Euroferry προκειμένου να πέσει φως στο περιστατικό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου Grimaldi

Αναλυτικότερα ο ιταλικός όμιλος αναφέρει ότι χθες το βράδυ εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ro-pax σκάφος Euroferry Olympia ενώ βρισκόταν περίπου 10 μίλια βόρεια του νησιού της Κέρκυρας.

Στις 04:12 π.μ. (τοπική ώρα) ο πλοίαρχος του πλοίου επικοινώνησε με τα κεντρικά του Ομίλου, ενημερώνοντας ότι είχε ξεσπάσει φωτιά στο κατάστρωμα αρ. 3. Το πλήρωμα του πλοίου επενέβη άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς.  Στο μεταξύ, ο Πλοίαρχος και το προσωπικό του Ομίλου, μέσω της «ομάδας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών», ειδοποίησαν έγκαιρα για το περιστατικό  τις αρμόδιες ιταλικές και ελληνικές αρχές και έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση του ατυχήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για την ασφάλεια των επιβαινόντων, ο πλοίαρχος αποφάσισε ότι όλοι έπρεπε να εγκαταλείψουν το πλοίο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιβάτες διασώθηκαν από σκάφος της ιταλικής Guardia di Finanza και ένα της Ελληνικής Ακτοφυλακής που βρίσκονταν στην περιοχή. Οι μονάδες αυτές κατευθύνονται προς το λιμάνι της Κέρκυρας όπου ο Όμιλος οργανώνει βοήθεια για τους διασωθέντες.

Στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, καθώς και 51 (ιταλοί και Έλληνες) μέλη του πληρώματος. Επιπλέον, το πλοίο μεταφέρει 153 επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά και ρυμουλκούμενα), καθώς και 32 επιβατικά οχήματα. Δεν έχει εντοπιστεί διαρροή καυσίμου στη θάλασσα, ούτε φαίνεται να διακυβεύεται η σταθερότητα του πλοίου.

Ρυμουλκά έχουν προσληφθεί και κατευθύνονται προς το Euroferry Olympia για να παράσχουν άμεση υποστήριξη και να διαχειριστούν την έκτακτη ανάγκη.

Το πλοίο Euroferry Olympia (κατασκευής 1995) φέρει ιταλική σημαία και αναπτύσσεται από την εταιρεία Grimaldi Group Grimaldi Euromed S.p.A. στην καθημερινή σύνδεση Μπρίντιζι-Ηγουμενίτσα· είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στη 01:20 π.μ. (τοπική ώρα) χθες το βράδυ και ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στο Μπρίντιζι σήμερα το πρωί στις 09:00 π.μ.

Η ανώτατη διοίκηση του Ομίλου Grimaldi εκφράζει τη λύπη της για το συμβάν και θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρμόδιες αρχές για να ρίξει φως στο περιστατικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά