Την μεταφορά κονδυλίων από το απερχόμενο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), στο νέο ΠΑΑ, αλλά και από εθνικούς πόρους, και το Ταμείο Ανάκαμψης προτείνει η συντονιστική επιτροπή αγροτών Κεντρικής Ελλάδας των 3.800 επιλαχόντων σχεδίων βελτίωσης του μέτρου 4.1.1. της προκύρυξης του 2018.

Συγκεκριμένα, με υπόμνημά τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά προτείνουν:

1) Από το υπάρχον που τελειώνει ΠΑΑ (δηλ. 2014-2020) μπορούν να βρεθούν χρήματα από μεταφορές προγραμμάτων. Ενδεικτικά αναφέρουν: μέτρο 16 Συνεργασία και το μέτρο 2,1 γεωργικών συμβούλων 80 εκατ. ευρώ (να βγει η προκήρυξη αργότερα με κονδύλια από το επόμενο ΠΑΑ για το 2.1)

2) Από το επόμενο ΠΑΑ μπορούν να περάσουν ως προγράμματα γέφυρα ή ανειλημμένες υποχρεώσεις. Υπενθυμίζεται, ότι το υπάρχον που τελειώνει ΠΑΑ αν και ήταν 4,3 δις ευρώ το 1 δις ήταν από ανειλημμένες υποχρεώσεις του προηγούμενου ΠΑΑ

3) Τέλος μπορούν θα μπορούσαν να μεταφερθούν λεφτά από εθνικούς πόρους όπως ο αναπτυξιακός νόμος αλλά και να δοθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κατόπιν όλα τα παραπάνω αιτούνται την έγκριση όλων των επιλαχόντων αγροτών στο πρόγραμμα 4.1.1 με την παροχή επιπλέον κονδυλίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO