Στην επέκταση της χρήσης άνθρακα προσανατολίζεται η Γερμανία, επαναξετάζοντας την ενεργειακή της πολιτική μετά τις εξελίξεις στο μέτωπο Ουκρανίας-Ρωσίας.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, σύμφωνα με τον οποίο τα εργοστάσια άνθρακα θα μπορούσαν να παρατείνουν τη λειτουργία τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο υπουργός, ο οποίος προέρχεται από την ηγεσία των Πράσινων, συμπλήρωσε ότι δεν τον βρίσκει αντίθετο ιδεολογικά η επέκταση της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του καγκελάριου Σολτς για την κατασκευή δύο νέων τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Χάμπεκ, η παράταση της χρήσης άνθρακα πέρα ​​από το 2030 μπορεί να συνεπάγεται κινδύνους και –μακροπρόθεσμα- δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές όσον αφορά την ενεργειακή ασφάλεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ