Ακόμη και οι Μπαχάμες γυρίζουν την πλάτη στα ρωσικά κεφάλαια φοβούμενες την οργή της Δύσης και κυρίως των ΗΠΑ, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία. Έτσι, ο γνωστός φορολογικός παράδεισος διέταξε όλα τα χρηματοπιστωτικά του ιδρύματα να σταματήσουν κάθε συναλλαγή με ρωσικά ιδρύματα, εταιρείες και ιδιώτες που έχουν στοχοποιηθεί από τις δυτικές κυρώσεις.

Η κυβέρνηση του νησιωτικού συμπλέγματος έχει καταδικάσει απερίφραστα την ρωσική εισβολή, όμως βρισκόταν σε δίλημμα για το πόσο επιθετικά θα πρέπει να κινηθεί στο ζήτημα της εφαρμογής των κυρώσεων κατά της Ρωσίας φοβούμενη την οικονομική ζημιά που μπορεί να υποστεί η ήδη μικρή οικονομία της.

Προ ημερών δημοσίευμα του Reuters είχε αποκαλύψει πως πετρελαϊκά τάνκερ που ελέγχονται από την ρωσική Sovcomflot είχαν πάρει κατεύθυνση προς τις Μπαχάμες, καθώς δεν είχαν βρει λύση για να παραδώσουν τα εμπορεύματα τους λόγω των κυρώσεων.

Τελικά το θέμα αυτό και όχι μόνο ανάγκασε τις τοπικές αρχές και την κεντρική τράπεζα να πάρουν θέση και να προχωρήσουν στην έκδοση της εν λόγω απαγόρευσης στις συναλλαγές με πρόσωπα, εταιρείες και ιδρύματα που συνδέονται με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και τα οποία βρίσκονται στη λίστα των δυτικών κυρώσεων.

Πάντως, δεν υπάρχουν πληροφορίες αναφορικά με τον όγκο του ρωσικού χρήματος που μπορεί να βρίσκεται σε τραπεζικά ιδρύματα του νησιωτικού κράτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή