Παρουσία Yπουργών, Βουλευτών, Δημάρχων, εκπροσώπων Κομμάτων, Φορέων και Συλλόγων αλλά και πλήθους πολιτών που γέμισαν την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παλλήνης στον Γέρακα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 25 Μαΐου, η επίσημη παρουσίαση του επετειακού δίτομου έργου του Δήμου Παλλήνης, το οποίο εξέδωσε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Το έργο εκδόθηκε σε συνεργασία  με το Αθλητικό Επιστημονικό Πολιτιστικό Σωματείο ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ.

Το έργο φέρει τον τίτλο «Το μυστικόν [σύνθημα] θέλει το έχομεν: «Καστρινοί και Λογγίσιοι», εμπνευσμένο από την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος συνεχάρη τον Δήμο Παλλήνης για την πρωτοβουλία της έκδοσης, με γραπτό μήνυμα.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους και τους ευχαρίστησε θερμά, για την ανταπόκριση τους.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου καθώς και ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, βουλευτής, Πάνος Σκουρολιάκος, οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος και Μαρία Αμπατζίδου, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Νικόλαος Κουλοχέρης, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, εκπροσωπήθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο, Γιάννη Σμέρο.

Το παρών έδωσαν επίσης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων καθώς και ο ιστορικός τέχνης, Λεόντιος Πετμεζάς, ο οποίος προλόγισε τον Β τόμο της έκδοσης. Τον Α τόμο προλόγισε η ακαδημαϊκος και καθηγήτρια Ιστορίας, Μαρία Ευθυμίου.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε πως «δεν υπάρχει πιο εμπνευσμένος τίτλος για μια τέτοια έκδοση, από την αναφορά που προέρχεται από το ιστορικό κείμενο της φρουράς του Μεσολογγίου για την έξοδο. Είναι στοίχημα για όλους μας, να εμβαθύνουμε στις αξίες που μας παραδόθηκαν και να μεγαλώσουμε ηθικά και πνευματικά τη χώρα».

Ως «σπουδαία πρωτοβουλία που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές» και «πολύτιμο εργαλείο, ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, ώστε να κάνουμε την απαραίτητη σύνδεση με τα μηνύματα της Επανάστασης του 21 και να τα μεταφέρουμε σε αυτούς που πρέπει να τα λάβουν, δηλαδή τα παιδιά», χαρακτήρισε την έκδοση, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη η οποία συνεχάρη τον Δήμο Παλλήνης για την πρωτοβουλία.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Δήμο Παλλήνης για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας πως «ειδικά τώρα με τις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις, υπενθυμίζει σε εμάς τους νεοέλληνες την υποχρέωση για εθνική ομοψυχία και ενότητα. Με αφορμή αυτή την εκδήλωση πρέπει να στείλουμε όλοι ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι Έλληνες, ενωμένοι μεγαλουργούν και εμείς και να δώσουμε υπόσχεση ότι θα τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας».

«Το έργο αυτό θα αποτελέσει προίκα για όσους μελετούν την Ιστορία, κάνουν έρευνες και επιστημονικές εργασίες και ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Παλλήνης, για αυτή τη σπουδαία κατάθεση. Αποτελεί μια από τις ελάχιστες πρωτοβουλίες στον χώρο του Πολιτισμού με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση» και «είναι σημαντικό ότι αναδεικνύει τον ρόλο του απλού λαού», είπε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Πάνος Σκουρολιάκος, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

«Στόχος μας ήταν να συμβάλλουμε στη διατήρηση της εθνικής μνήμης και η έκδοση αυτή, να αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές», υποστήριξε στο καλωσόρισμα του, ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος. «Πιστεύουμε ότι το έργο αυτό απηχεί την ιστορική αλήθεια, φωτίζει πτυχές λιγότερο γνωστές ενός κοσμοϊστορικού γεγονότος, μα πρωτίστως αποτελεί σεμνή υπόμνηση προς όλους μας ότι η ελευθερία είναι αγώνας ατελεύτητος, μοναχικός και συνάμα ομόθυμα λαϊκός» δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ, Μιχάλης Μεταξάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus