Προς αναζήτηση νέου προσωπικού βρίσκεται η Tesla στην Κίνα καθώς προχωρά σήμερα Πέμπτη σε διαδικτυακή εκδήλωση προσλήψεων ενώ έχει δημοσιεύσει δεκάδες νέες αγγελίες σε όλη τη χώρα. Κι όλα αυτά, μια εβδομάδα αφότου ο CEO της, Ιλον Μασκ, απείλησε με περικοπές θέσεων εργασίας, ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία είχε πλεονάζον προσωπικό σε ορισμένους τομείς.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων συνολικά έχει ανοιχτές περίπου 224 θέσεις εργασίας, και αναζητά να προσλάβει από διευθυντές μέχρι μηχανικούς αυτοκινήτων. Μεταξύ των αναρτημένων θέσεων είναι διευθυντές και μηχανικοί που θα επιβλέπουν τη λειτουργία των μηχανών χύτευσης 6.000 τόνων, γνωστών ως Giga Press, που είναι από τις μεγαλύτερες του είδους στον κόσμο.

Η Tesla πραγματοποιεί τακτικά τέτοιες εκδηλώσεις προσλήψεων μέσω διαδικτύου στην Κίνα, με την τελευταία να πραγματοποιείται τον Μάιο για τους καλοκαιρινούς ασκούμενους.

Υπερδιπλασιασμός εσόδων

Τα έσοδα της Tesla στην Κίνα υπερδιπλασιάστηκαν το 2021 σε σχέση με ένα χρόνο πριν, συμβάλλοντας στο ένα τέταρτο των συνολικών εσόδων της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το εργοστάσιο της Σαγκάης, το οποίο κατασκευάζει τα οχήματα Model 3 και Model Ys για εγχώρια πώληση και για εξαγωγή, παρήγαγε περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα που κατασκεύασε πέρυσι η εταιρεία. Η Tesla μάλιστα σχεδιάζει να επεκτείνει το εργοστάσιο.

Ωστόσο, η παραγωγή στη μονάδα της Σαγκάης επλήγη σοβαρά από το δίμηνο lockdown στην κινεζική μητρόπολη σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ένα κύμα εξάπλωσης της COVID-19. Το εργοστάσιο διέκοψε τη λειτουργία του για 22 ημέρες και στη συνέχεια δίνει αγώνα να επιστρέψει στην πλήρη παραγωγή. Πριν από αυτό, η Tesla είχε σχεδιάσει να αυξήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο σε 22.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα έως τα μέσα Μαΐου.

Υπαναχώρηση Μασκ

Να θυμίσουμε ότι ο Μασκ είχε γράψει σε email που αποκάλυψε το Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι είχε ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία και ότι έπρεπε να περικόψει το 10% του προσωπικού της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το email είχε τον τίτλο «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως».

Σε ένα άλλο email προς τους υπαλλήλους την περασμένη Παρασκευή, ο Μασκ σημείωσε ότι η Tesla θα μειώσει τον αριθμό των μισθωτών κατά 10%. Ωστόσο, το Σάββατο υπαναχώρησε από αυτή τη γραμμή, λέγοντας ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων της εταιρείας θα αυξηθεί τους επόμενους 12 μήνες και ότι ο αριθμός των μισθωτών θα πρέπει να αλλάξει ελάχιστα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή