Στο Κίεβο πρόκειται να μεταβούν στις 16 Ιουνίου οι ηγέτες της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα μεταβούν στην ουκρανική πρωτεύουσα για να συζητήσουν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μεταξύ άλλων, το θέμα της «αποναρκοθέτησης των λιμένων και της απεμπλοκής των διαδρόμων των σιτηρών».

Ιταλική «σφήνα»

Δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από την Ιταλική Κυβέρνηση όσον αφορά το ταξίδι στο Κίεβο. Όπως γράφει η La Stampa, δόθηκε εντολή «να μην διαρρεύσει οτιδήποτε για λόγους ασφαλείας» αλλά η εφημερίδα υπογραμμίζει πως έμαθε την ημερομηνία και επιβεβαίωσε την είδηση από το Βερολίνο και το Παρίσι.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, που επικαλείται Ιταλικές Κυβερνητικές πηγές, «είναι σημαντικό ότι θα παραβρεθούν και οι τρεις ηγέτες, και ότι υπάρχει η Ιταλία για να σπάσει τον παραδοσιακό γαλλογερμανικό άξονα».

Στο Ισραήλ ο Ντράγκι

Ο Μάριο Ντράγκι ήδη βρίσκεται εκτός Ιταλίας, και συγκεκριμένα στο Ισραήλ, όπου σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ και αύριο με τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό, Μοχάμαντ Σταγιέχ.

Η La Stampa τονίζει επίσης πως «η κυβέρνηση της Ρώμης είναι εκείνη που, μεταξύ των τριών, έχει βάλει τα λιγότερα εμπόδια στην Ανατολική διεύρυνση της ΕΕ και στην είσοδο της Ουκρανίας» αλλά και πως «είναι επίσης μια ευκαιρία για τον Ντράγκι να κάνει έναν απολογισμό με τους εταίρους του μετά το ταξίδι στο Ισραήλ, και να συζητήσει ρεαλιστικά αν υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News