Ημέρες προ Covid-19 έζησε σήμερα το Κατάκολο, σύμφωνα με τον δήμο Πύργου, λόγω της άφιξης τριών μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, στα οποία επέβαιναν κυρίως Αμερικανοί πολίτες.

Σύμφωνα πάντα με τον δήμο, «οι τουρίστες που αποβιβάστηκαν στο Κατάκολο εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 5.000 και οι οποίοι κινήθηκαν τόσο μέσα στο Κατάκολο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να ξεναγηθούν και στην πόλη του Πύργου».

Όσον αφορά τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων μέσα στο 2022, από τον δήμο Πύργου εκτιμάται ότι «η φετινή σεζόν θα είναι μια από τις καλύτερες σε επισκεψιμότητα στο λιμάνι του Κατάκολου, καθώς οι αφίξεις αναμένεται να αγγίξουν ή και να ξεπεράσουν αυτές του 2019, ενώ οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες που προσφέρει το λιμάνι, το καθιστούν πλέον έναν πιο ισχυρό πόλο της κρουαζιέρας».

Σημειώνεται πως την τελευταία τριετία το Κατάκολο κατατάσσεται στα κορυφαία πέντε λιμάνια της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών, ξεπερνώντας μάλιστα κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, όπως η Σαντορίνη, τα Χανιά, καθώς και νησιά των Κυκλάδων.

Για τη φετινή τουριστική σεζόν αναμένεται να ξεπεραστούν κατά πολύ ακόμα και το νούμερα του 2019, όπου ο αριθμός αφίξεων επιβατών κρουαζιέρας έφτασε τους 413.716, ενώ την ίδια χρονιά αφίχθηκαν 199 κρουαζιερόπλοια. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη φετινή σεζόν έχουν προγραμματιστεί 175 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων, με τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο να μετρούν τις περισσότερες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία