O πληθωρισμός είναι βαθιά ριζωμένος στην οικονομία και δεν είναι σίγουρο ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί μέσα στο 2022, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs,  Ντέιβιντ Σόλομον στους αναλυτές κατά την διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων «Βλέπουμε τον πληθωρισμό βαθιά ριζωμένο στην οικονομία και αυτό που είναι ασυνήθιστο για τη συγκεκριμένη περίοδο είναι ότι τόσο η ζήτηση όσο και η προσφορά επηρεάζονται από εξωγενή γεγονότα, δηλαδή την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία» είπε χαρακτηριστικά.

Πόσο επίμονος είναι ο πληθωρισμός

Ο Σόλομον έθεσε στη συνέχεια ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολεί τις αγορές αυτή την περίοδο: Είναι γνωστό ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε υψηλά πολλών δεκαετιών– αλλά για πόσο καιρό θα διατηρηθεί;

Διαβάστε επίσης: Goldman Sachs: Αυξημένες οι πιθανότητες για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας

«Συζητώντας  με τους διευθύνοντες συμβούλους που διαχειρίζονται μεγάλες παγκόσμιες επιχειρήσεις, μου λένε ότι συνεχίζουν να βλέπουν επίμονο πληθωρισμό στις αλυσίδες εφοδιασμού» είπε και συμπλήρωσε «Οι οικονομολόγοι μας εν τω μεταξύ λένε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί χαμηλότερα το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η απάντηση είναι αβέβαιη και όλοι μας θα την παρακολουθούμε πολύ στενά».

Καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να αυστηροποιούν τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, οι ήδη ασταθείς αγορές σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων θα παραμείνουν ασταθείς, συνέχισε.

Η κύρια ανησυχία είναι ότι η εκστρατεία για την καταπολέμηση του πληθωρισμού θα αρχίσει να επιβαρύνει τόσο την «εταιρική πίστη όσο και την καταναλωτική δραστηριότητα στην οικονομία», τόνισε.

Η αβεβαιότητα έχει οδηγήσει τον CEO της Goldman Sachs να λειτουργεί προσεκτικά. H τράπεζα έχει επιλέξει να επιβραδύνει τον ρυθμό των νέων προσλήψεων και να μειώσει τις επαγγελματικές αμοιβές που καταβάλλει. «Αναμένω ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη αστάθεια και περισσότερη αβεβαιότητα και υπό το φως του τρέχοντος περιβάλλοντος θα διαχειριστούμε όλους τους πόρους μας με προσοχή» κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή