Σημαντική συρρίκνωση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελιές στη Γερμανία για τον Ιούνιο, σε ένα ακόμα σημάδι των επιπτώσεων από τις διαραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και τον αυξημένο πληθωρισμό στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η γερμανική στατιστική υπηρεσία Destatis, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν σε μηνιαίο επίπεδο 0,4% και κατά 9% από την αρχή του έτους.

Διαβάστε επίσης: «Θολό τοπίο» στη διεθνή αγορά αυτοκινήτων – Γιατί θα… ξεμείνει από αγοραστές

Το φυσικό αέριο

Λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και της επικείμενης έλλειψης φυσικού αερίου, η ζήτησης παραμένει αδύναμη», ανέφερε η Destatis.

«Οι προοπτικές για τη βιομηχανική δραστηριότητα παραμένουν συγκρατημένες καθώς το επιχειρηματικό κλίμα έχει παγώσει». Η αναπτυξιακές προοπτικές της Γερμανίας είναι πιο συγκρατημένες από ό,τι σε πολλές από τις γειτονικές χώρες. Εκτός από τον πληθωρισμό και το «μπλοκάρισμα» της εφοδιαστικής αλυσίδας, η υπερβολική εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο ανοίγει τη συζήτηση για δελτίο ενέργειας αυτόν τον χειμώνα, καθώς το Κρεμλίνο περιορίζει τις παραδόσεις.

Όπως τονίζεται, η κατάσταση τους επόμενους μήνες πιθανότατα θα επιδεινωθεί καθώς οι βιομηχανικές επιχειρήσεις μειώνουν την παραγωγή ή αναστείλουν εν μέρει τη λειτουργία τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή