«Αγορά» με τιμή στόχο τις 2.250 πένες (η εταιρεία είναι εισηγμένη και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου) συνιστά για τη μετοχή της Coca-Cola HBC η UBS, σημειώνοντας τα ισχυρά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου.

Οι αναλυτές Nik Oliver, ACA, Robert Krankowski και Andrei Condrea της ελβετικής τράπεζας, προβλέπουν τώρα πως οι πωλήσεις του ομίλου στο σύνολο του 2022 θα διαμορφωθούν στα 7,7 δισ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) στα 742 εκατ. ευρώ και τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 1,34 ευρώ, με τον δείκτη EV/EBITDA (αξία επιχείρησης προς κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) να διαμορφώνεται στις 9,1 φορές.

Η Eurobank Equities

Σύσταση «διακράτησης» με τιμή – στόχο τα 24,7 ευρώ εξέδωσε για τη μετοχή της Coca-Cola HBC και η Eurobank Equities, καθώς, όπως ανέφερε, στο πρώτο εξάμηνο τα προσαρμοσμένα λειτουργικά της κέρδη (EBIT) ξεπέρασαν κατά 30% τη μέση εκτίμηση των αναλυτών. Παρά το επισφαλές περιβάλλον που επιβαρύνεται από την έκθεση της εταιρείας σε Ρωσία και Ουκρανία (21% των λειτουργικών κερδών), η απόδοση της εταιρείας ενισχύεται από τις πρωτοβουλίες αύξησης εσόδων, τον έλεγχο του λειτουργικού κόστους και τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων.

Η εικόνα στη Ρωσία είναι πολύ καλύτερη από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, προβλέποντας τώρα μείωση 36% στον όγκο των πωλήσεων για το 2022, έναντι άνω του 60% που εκτιμούσε προηγουμένως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις