Η οικονομία της Ρωσίας συρρικνώθηκε κατά 4,1% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας Rosstat, αναθεωρώντας ελαφρώς τα πάνω την αρχική  εκτίμηση για συρρίκνωση στο 4%.

Το πρώτο τρίμηνο, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,5% σε ετήσια βάση, αλλά συρρικνώθηκε κατά 0,4% το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Rosstat.

Διαβάστε επίσης: Power of Siberia 2: «Προίκα» ο νέος αγωγός στον «γάμο» Κίνας και Ρωσίας

Οι λιανικές και χονδρικές πωλήσεις μαζί με τις εργασίες επισκευής οχημάτων παρουσίασαν το δεύτερο τρίμηνο τη μεγαλύτερη ετήσια συρρίκνωση της τάξης του 14,1% μεταξύ άλλων τμημάτων του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Ο τομέας της μεταποίησης συρρικνώθηκε κατά 4% και η εξόρυξη ορυκτών πόρων μειώθηκε κατά 0,8%, ενώ ο τομέας των κατασκευών επεκτάθηκε κατά 3,4%, σύμφωνα με τη Rosstat.

Η οικονομία της Ρωσίας θα σημειώσει μικρότερη οικονομική συρρίκνωση από ό,τι αναμενόταν τα επόμενα χρόνια και θα μπορούσε να επιστρέψει στην ανάπτυξη σε τριμηνιαία βάση ήδη από το τέλος του 2022, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας, Μαξίμ Ρεσέτνικοφ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή