Πληθώρα δημοσιευμάτων στον γερμανικό Τύπο κάνει για τη χθεσινή γερμανική νίκη στη διοργάνωση του Εurobasket. «Είναι αδύνατο να σταματήσει κανείς τον Γιάννη. (…) Η μόνη αχτύπητη ομάδα του φετινού ευρωπαϊκου πρωταθλήματος ειναι η ελληνική. Θα χρειαστεί μια πραγματικά ισχυρή ομάδα για να τα καταφέρει», έγραφε ωστόσο στις στήλες της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, στο προοίμιο του αγώνα στο Βερολίνο.

Στο ερώτημα “Πώς μπορεί κανείς να σταματήσει τον Γιάννη” απάντησε με αυτοπεποίθηση πλέον μετά την νίκη της Γερμανίας ο συντάκτης της Süddeutsche Zeitung: «Η απάντηση είναι απλή: δεν χρειάζεται να τον σταματήσει κανείς. Το βασικό σύνθημα του Γκόρντον Χέρμπερτ ήταν να τον κρατήσει τουλάχιστον “μακριά από το καλάθι”. Κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο, μιας που με ύψος 2,11 μέτρων, ο παίκτης της ελληνικής ομάδας δεν είναι μόνο εξαιρετικά γυμνασμένος, αλλά και ευκίνητος και εύστροφος – και βεβαια τρομερός αμυντικός». Διθύραμβοι για την απόδοση της γερμανικής ομάδες και σε άλλες ιστοσελίδες. Αίφνης στην Express “το όνειρο για μετάλλιο είναι ζωντανό, αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο, σε έναν συναρπαστικό προημιτελικό η Γερμανία απέκλεισε το μεγάλο φαβορί, την Ελλάδα”.

Η μπασκετική Μπελ Επόκ στην Ελλάδα

Το περιοδικό Spiegel στην ιστοσελίδα του, ανατρέχει στην ιστορία του μπάσκετ στην Ελλάδα και κάνει λόγο για ένα “μπασκετικό έθνος” με ιστορία επιτυχίας 25 χρόνων:

«Η Ελλάδα θεωρείται μια χώρα με παράδοση στο μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ανήκουν στην μπασκετική αριστοκρατία της Ευρώπης. Ταυτόχρονα οι πολλάκις νικητές τις Ευρωλίγκας, Γιάννης Αντετοκούμπο, μαζί με τα αδέρφια του, Κώστα και Θανάση, είναι αυτή τη στιγμή ίσως η πιο δημοφιλής οικογένεια αθλητών σε ολόκληρη τη χώρα». Βέβαια τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι, γράφει χαρακτηριστικά ο αθλητικογράφος του Spiegel: «Η άνοδος της Ελλάδας στην μπασκετική Μπελ Επόκ φέρει μία ακριβή χρονολογία: 14 Ιουνίου 1987. (…) Εκείνη την ημέρα, η ελληνική ομάδαδ ήρθε αντιμέτωπη με την φαινομενικά πανίσχυρη Σοβιετική Ένωση, ενώ το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ διεξαγόταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Και η ομάδα του προπονητή Κώστα Πολίτη βγήκε όντως νικήτρια στον τελικό».

Deutsche Welle

Χρύσα Βαχτσεβάνου

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα