Τη στήριξή του προς τον ουκρανικό λαό εξέφρασε μέσω συνέντευξής του στο Bloomberg ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε όλοι ενωμένοι στο να υποστηρίξουμε την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε μια ανοιχτή πράξη επίθεσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης: Ποιες ουκρανικές περιοχές ετοιμάζονται για το «δημοψήφισμα» ένταξης στη Ρωσία

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα προσπαθήσει τα πάντα για να ανατρέψει το σκηνικό, καθώς ο πόλεμος δεν πάει καλά γι’ αυτόν» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε την Τετάρτη μερική επιστράτευση, καλώντας 300.000 εφέδρους, καθώς η Ρωσία προχωρά στην προσάρτηση κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών.

Δεν δίστασε να εκτοξεύσει απειλές για πυρηνική επίθεση, λέγοντας ότι «όταν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, θα χρησιμοποιήσουμε σίγουρα όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να προστατεύσουμε τη Ρωσία και το λαό μας», προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται για μπλόφα».

Διαβάστε ακόμα: Τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία «γκρεμίζουν» τις μετοχές στη Μόσχα

Ο Πούτιν βάζει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη

Ο Πούτιν βάζει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη, επισημαίνει μέσω του twitter o ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει: «Η ανακοίνωση του Πούτιν για ψευδή δημοψηφίσματα, μερική στρατιωτική κινητοποίηση και πυρηνικό εκβιασμό είναι μια σοβαρή κλιμάκωση. Η απειλή με πυρηνικά όπλα είναι απαράδεκτη και αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για όλους. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενωθεί για να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες. Η παγκόσμια ειρήνη βρίσκεται σε κίνδυνο».

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα