Υπό έλεγχο συντηρεί τις πιέσεις του το ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, έχοντας τη βοήθεια επιλεγμένων δεικτοβαρών τίτλων, οι οποίοι συγκρατούν τον γενικό δείκτη σε μια απόσταση ασφαλείας από τις 800 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,60% στις 809,17 μονάδες, αν και νωρίτερα βρέθηκε ακόμη και στις 804 μονάδες.

Το μεγάλο αγκάθι για ακόμη μία συνεδρίαση είναι η συναλλακτική δραστηριότητα, η οποία βαίνει μειούμενη σήμερα και είναι στα 14 εκατ. ευρώ, ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας που συντηρείται στη σκιά των νέων εξελίξεων στο μέτωπο της Ουκρανίας. Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα τόσο της Παρασκευής όσο και πολλών εβδομάδων δεν επιτρέπει στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, με τη γενικότερη παρατήρηση ότι το ΧΑ είναι μεν πολύ πιο ανθεκτικό από όλα τα λοιπά ανά τον κόσμο, ωστόσο παραμένει έρμαιο των διαθέσεων των ξένων χαρτοφυλακίων, εξαιτίας ακριβώς του αβαθούς χαρακτήρα του.

Σύμφωνα μάλιστα με την Trader24, το επίπεδο των 805-808 μονάδων συνιστά τη στήριξη σε όποια ανοδική προσπάθεια, με επόμενο επίπεδο τις 840, ενώ το κακό κλίμα δίνει ζωή στο σενάριο της επαναφοράς στις 785 μονάδες, που οριοθετούν εξάλλου και τη μεσοπρόθεσμη ανοδικότητα των τελευταίων 2μιση ετών.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, τώρα, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Εθνική, Aegean, Λάμδα, ΟΤΕ, Jumbo, Quest, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος. Οι στηρίξεις έρχονται από το +1,86% της Coca Cola, αλλά και τα κέρδη σε Σαράντη, Βιοχάλκο και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες