Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς οι φόβοι για ύφεση επιβαρύνουν τις προσδοκίες για συνέχιση της αυστηρής νομισματικής πολιτικής σε όλο τον κόσμο, ενώ οι πληθωριστικές πιέσεις επιμένουν.

Οι δείκτης

Ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,25%, ενώ ο Topix έχασε 0,93%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε απώλειες 0,62%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech έχασε 1,84%.

Ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα κατάφερε να ανατρέψει τις ενδοσυνεδριακές απώλειες και να κλείσει στο +0,2%, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε οριακή άνοδο. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση κατά 1,4%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,2%.

Τα μάκρο

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, πολλές χώρες της περιοχής αναμένεται να ανακοινώσουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ενώ η Αυστραλία θα δημοσιεύσει στατιστικά στοιχεία για την ανεργία και η Κίνα θα ανακοινώσει την απόφαση για το βασικό επιτόκιο δανεισμού.

Την ίδια ώρα, το κλίμα επιδεινώθηκε μετά την ομιλία του Κινέζου προέδρου Σι Ζινπίνγκ στην τελετή έναρξης του 20ού Εθνικού Συνεδρίου του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, όπου προειδοποίησε κατά της “ανάμειξης εξωτερικών δυνάμεων” στην Ταϊβάν – ένα αυτοδιοικούμενο νησί που το Πεκίνο θεωρεί αυτόνομη επαρχία του. Είπε επίσης ότι η Κίνα “δεν θα υποσχεθεί ποτέ να παραιτηθεί από τη χρήση βίας” για την επανένωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές