Νέα 14ήμερη απεργία εξήγγειλαν εκατοντάδες εργαζόμενοι στο λιμάνι του Λίβερπουλ, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, ζητώντας αύξηση μισθών και διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Όπως ανακοινώθηκε σχεδόν 600 λιμενεργάτες θα απέχουν ξανά από την εργασία τους από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου, λίγες ημέρες μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων, ανακοίνωσε το συνδικάτο Unite.

Διαβάστε επίσης: Σχέδια για απολύσεις εργαζομένων στο λιμάνι του Λίβερπουλ

Τι απάντησε η εταιρεία

Η ιδιοκτήτρια του λιμανιού Peel Holdings ανέφερε ότι είχε προσφέρει αύξηση μισθού αξίας περίπου 10,2%, αλλά το συνδικάτο υποστήριξε ότι η αύξηση ήταν μόνο περίπου 8,2% και στην πραγματικότητα ισοδυναμούσε με μείωση των αμοιβών σε πραγματικούς όρους σε σύγκριση με το ποσοστό πληθωρισμού (12,3%).

Στο μεταξύ, η απεργία για τις θέσεις εργασίας έρχεται καθώς η Peel Ports, ο δεύτερος μεγαλύτερος λιμενικός όμιλος στο Ηνωμένο Βασίλειο, απέστειλε ειδοποιήσεις απόλυσης σε 132 υπαλλήλους, αναφέροντας μια επιδείνωση του όγκου των εμπορευματοκιβωτίων που διακινούνται από το λιμάνι.

«Αντί για διαπραγματεύσεις για την επίλυση αυτής της διαφοράς, η εταιρεία επέλεξε να προχωρήσει σε απολύσεις», δήλωσε η γενική γραμματέας της Unite, Σάρον Γκράχαμ.

Το συνδικάτο των εργαζομένων πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται για ψηφοφορία υπέρ της απεργίας και από άλλες ειδικότητες εργαζομένων στο λιμάνι, όπως πλοίαρχοι, προϊστάμενοι βάρδιας κ.α., προειδοποιώντας ότι ο συνδυασμένος αντίκτυπος θα μπορούσε να θέσει ολόκληρο το λιμάνι εκτός λειτουργίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα