Μοιρασμένα πρόσημα, με τις δεικτοβαρείς να ενισχύουν τη νευρικότητα, επικρατούν στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και προσπαθεί να μείνει σε επαφή με τις 900 μονάδες, οι πιέσεις δεν λείπουν. Ο γενικός δείκτης κινείται αυτήν την ώρα με απώλειες 0,15% στις 896,46 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 20 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Από την Παρασκευή, όταν και ο γενικός δείκτης «επισκέφτηκε» τις 900 μονάδες, οι αγοραστές έχουν γίνει πιο επιφυλακτικοί στο να κινηθούν πάνω από το κρίσιμο αυτό ορόσημο. Και μπορεί οι κινήσεις τους να μην προσθέτουν περισσότερο ρίσκο στα χαρτοφυλάκια τους, εντούτοις δεν αφήνουν τους πωλητές να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της αγοράς.

Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι το ΧΑ θα πρέπει να περάσει βραχυπρόθεσμα μια περίοδο διορθωτικών κινήσεων και βελτίωσης της ρευστότητας, καθώς και μόνο η πορεία σε θετικά εδάφη για το 2022 το επαναφέρει στα επενδυτικά ραντάρ ακόμη και των κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο ΓΔ μπήκε σε θετικό έδαφος από την 1 Ιανουαρίου (+0,50%), ο μόνος παγκοσμίως, με τους μεγάλους της Wall Street να καταγράφουν απώλειες από -28% (nasdaq100) έως -7% (Dow Jones 30).

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Coca Cola υποχωρεί κατά 2,30% και είναι το μεγαλύτερο βαρίδι της αγοράς, ενώ σημαντικές είναι και οι απώλειες σε ΕΥΔΑΠ, Aegean, Eurobank και Quest. Πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ και Λάμδα, ενώ ανοδικά οι Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, Jumbo, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Πειραιώς και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών