Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, καθώς ενώ η αγορά του Χονγκ Κονγκ σημείωσε μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση, ο δείκτης αναφοράς της Ιαπωνίας παρασύρθηκε χαμηλότερα από τον τεχνολογικό γίγαντα SoftBank Group.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,71%, λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από τις μετοχές ακινήτων. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έχασε 0,13%, ενώ πτωτικά κατά 0,236% έκλεισε και ο σύνθετος δείκτης Shenzhen.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,06%, καθώς η δεικτοβαρής SoftBank σημείωσε βουτιά έως και 14%, αφού το Vision Fund της ανακοίνωσε περαιτέρω απώλειες. Ο Topix υποχώρησε κατά 1,05% για να κλείσει στις 1.956,90 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έχασε 0,16% για να ολοκληρώσει τη συνεδρίασή στις 7.146,3 μονάδες και ο Kospi στη Νότια Κορέα έχασε 0,34% στις 2.474,65 μονάδες.

Η συνάντηση Μπάιντεν – Σι

Στο επίκεντρο βρίσκεται η διμερής σύνοδος κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Κινέζου ηγέτη Σι Τζινπίνγκ, με τους παρατηρητές να μην αναμένουν μεγάλη πρόοδο από αυτή, σύμφωνα με το Economist Impact, τον βραχίονα πολιτικής του Economist Group.

“Οι προσδοκίες δεν είναι πολύ υψηλές”, δήλωσε ο Andrew Staples, διευθυντής Ασίας-Ειρηνικού του Economist Impact, υπογραμμίζοντας την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως κεντρικό σημείο των εντάσεων που υποβόσκουν μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου. “Η Κίνα ήταν δυστυχώς… κάπως αμφίθυμη σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία”, είπε, προσθέτοντας ότι η στάση της Κίνας “βλάπτει την παγκόσμια οικονομία”.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές των κινεζικών κατασκευαστών ακινήτων που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άνοδο μετά από δημοσίευμα των τοπικών μέσων ενημέρωσης ότι θα θεσπιστεί σειρά πρόσθετων μέτρων για τη στήριξη της ανάκαμψης της αγοράς ακινήτων. Η Cifi Holdings αυξήθηκε κατά 29,84%, η Country Garden σημείωσε άλμα 32%, η Logan Group αυξήθηκε κατά 38% και η Longfor Group κέρδισε 22%, ενισχύοντας τον ευρύτερο δείκτη.

Η έκθεση ανέφερε ότι θα υπάρξει χρηματοδοτική στήριξη για συμφωνίες και έργα ακινήτων, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης δανείων προς τους κατασκευαστές. Τα μέτρα αυτά “μπορεί να δημιουργήσουν αξιοσημείωτες αντιδράσεις στην αγορά χωρίς να αλλάξουν δραματικά τα τρέχοντα οικονομικά θεμελιώδη μεγέθη”, σχολίασαν οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές