Τις δυνάμεις του πέριξ των 900 μονάδων δοκιμάζει, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να δείχνει ότι μπορεί να διασπάσει με αποφασιστικότητα το κρίσιμο επίπεδο. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,35% στις 900,88 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Είναι εύλογο η αγορά να δυσκολευτεί στο επίπεδο που θα κρίνει εάν το πρόσφατο ανοδικό σερί των έξι εβδομάδων θα έχει συνέχεια, ή ήρθε η ώρα για τη διόρθωση. Όπως σχολιάζει και η Beta Securities, η προσφορά είναι έντονη και το εν λόγω επίπεδο εκτός του ότι συνιστά το σημείο καμπής για την απόδοση της χρονιάς για το Γενικό Δείκτη έχει τους ταλαντωτές βραχυπρόθεσμα σε υπερτιμημένες ζώνες γεγονός που ενεργοποιεί αντανακλαστικά κατοχύρωσης κερδών σε όλο σχεδόν το φάσμα της κεφαλαιοποίησης.

Οι κρίσιμες 900 μονάδες

Έτσι ο κίνδυνος μιας διόρθωσης είναι μεγάλος, την ώρα που απομένουν δύο εβδομάδες για το κλείσιμο βιβλίων των ξένων. Εάν όμως ο γενικός δείκτης καταφέρει να κατοχυρώσει τις 900 – 905 μονάδες, τεχνικά θα ενεργοποιήσει νέο σχηματισμό που μπορεί να δώσει συνέχιση της ανοδικής κίνησης προς τις 950-960 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΔΕΗ, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης και ΟΠΑΠ ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, με τις Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, ΟΛΠ, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Aegean, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς να βρίσκονται επίσης σε θετικά εδάφη. Στον αντίποδα, Εθνική, Coca Cola, Quest, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος και ΟΤΕ, βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους