Με τον πατέρα Αντώνιο να μας προειδοποιεί ότι «θα πέσουμε από τα σύννεφα», όταν απαντήσει σε όλα όσα του αποδίδουν για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου» πρώην τρόφιμοι με τις καταγγελίες τους, αλλά και δεκάδες πολίτες, οι δυσάρεστες εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη από τα αποτελέσματα των ερευνών που γίνονται στις δομές της οργάνωσης.

Μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, που αν ευσταθούν οι καταγγελίες και οι πληροφορίες για τα όσα εντοπίζουν οι Αρχές, αποδεικνύεται πως το μόνο που την ενδιέφερε ήταν το χρήμα. Και τα παιδιά, ήταν απλά το «όχημα» για να το κερδίσουν.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Απειλεί με μηνύσεις – «Ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες»

Χρήμα και ακίνητα

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι των οικονομικών αρχών για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα εντόπισαν, όπως αποκάλυψε το Live News, έναν τραπεζικό λογαριασμό με αρκετά χρήματα.

Διαβάστε επίσης – Κιβωτός του Κόσμου: Τραπεζικός λογαριασμός με χιλιάδες ευρώ στο όνομα του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Ειδικότερα, στον προσωπικό τους λογαριασμό εντοπίστηκαν 130.000 ευρώ, χρήματα θα πρέπει οι ίδιοι να αποδείξουν από ποια πηγή προέρχονται.

Το Mega, μάλιστα, παρουσίασε τα ακίνητα της «Κιβωτού του Κόσμου», τα οποία είχαν παραχωρηθεί μέσω δωρεών στην οργάνωση και βρίσκονται σε:

– Άνοιξη Διονύσου
– Αγία Παρασκευή
– Παγκράτι
– Γλυφάδα
– Πετρούπολη
– Ζεφύρι
– Ηλιούπολη
– Νίκαια
– Πεύκη
– Νέα Ιωνία

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε ότι η πρεσβυτέρα επισκέφτηκε πριν λίγες ημέρες υποκατάστημα κεντρικής τράπεζας της Αθήνας και άδειασε το περιεχόμενο θυρίδας, που ήταν στο όνομά της και σε αυτό του πατέρα Αντωνίου.

Παράλληλα, οι οικονομικοί έλεγχοι συνεχίζονται και για τα οικονομικά στοιχεία  των δομών της ΜΚΟ στη Χίο, την Καλαμάτα, την Πωγωνιανή και την Κόνιτσα.

Τιμολόγια στα… σκουπίδια

Ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλες τις δομές, τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια, στην Καλαμάτα φαίνεται πως θέλησαν να κρύψουν στοιχεία ώστε να μην εντοπιστούν από τους ελεγκτές.

Ο δημοσιογράφος του Live News, Θέμης Κανελλόπουλος, αποκάλυψε ότι οι υπεύθυνοι της δομής είχαν πετάξει τιμολόγια, που αφορούν παροχή υπηρεσιών, σε κάδους σκουπιδιών!

Τα τιμολόγια αυτά καταγράφουν αγορές και παροχή υπηρεσιών που έγιναν τον τελευταίο μήνα και φέρεται να πετάχτηκαν στα σκουπίδια το βράδυ της Πέμπτης.

Και μέσα σε όλα, βρέθηκε και ένα… όπλο σε ένα κλειδωμένο συρτάρι της δομής, με αποτέλεσμα να συλληφθεί η υπεύθυνη, η οποία στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλες τις δομές

Σε όλες τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και σε 15 άτομα που διοικούσαν την οργάνωση εστιάζεται η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Οικονομική Αστυνομία.

Όπως ανέφερε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έρευνες στις περιφερειακές δομές της ΜΚΟ πραγματοποιούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Ασφάλειας, μετά από παραγγελία της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία περνάει από «ψιλό κόσκινο» όλα τα οικονομικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά, που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της «Κιβωτού», σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας.

Βέβαια, όλες οι κινήσεις πραγματοποιούνταν και ελέγχονταν από το λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό, όπου επικεντρώνεται η έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία, η οποία έκανε «έφοδο» την περασμένη Τρίτη.

Πόσα λεφτά λάμβαναν από δωρεές

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας παρέλαβαν – σε «άψογη συνεργασία» με τον λογιστή της οργάνωσης, όπως λένε – όλα τα βιβλία και στοιχεία που υπήρχαν, προκειμένου να μελετηθεί κάθε λεπτομέρεια της οικονομικής διαχείρισης και να διαπιστωθεί πού πήγαιναν τα χρήματα, τα οποία προέρχονταν κυρίως από δωρεές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων, στα ταμεία της «Κιβωτού του Κόσμου», από το 2014 μέχρι σήμερα, έμπαιναν περίπου 5-6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από δωρεές.

Η πορεία των χρημάτων αυτών θα ελεγχθεί, ενώ ταυτόχρονα θα ελεγχθούν και οι δωρεές ακινήτων.

Έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία 15 στελεχών

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί, με όσο γίνεται ταχύτερο ρυθμό, έρευνα στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της οργάνωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν, ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές, που έμπαιναν στα ταμεία για τη φροντίδα των παιδιών.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του, που φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρεία, επτά μέλη του πρώην ΔΣ και πέντε διευθυντικά στελέχη.

Αρνήθηκαν να πάρουν δωρεά που κλάπηκε γιατί έπρεπε να καταγραφεί

Απ’ ό,τι φαίνεται, πάντως, οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, αν και άνθρωποι του Θεού, απέφευγαν τους ελέχγους όπως ο… διάβολος το λιβάνι.

Άλλο ένα παράδειγμα – μετά την αποκάλυψη ότι δεν ήθελαν επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να μην χρειαστεί να περάσουν από έλεγχο – αποτελεί το περιστατικό που ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα στελέχη της ΜΚΟ δεν έλαβαν ποτέ τη δωρεά ρούχων που προορίζονταν γι’ αυτούς, αλλά είχε κλαπεί.

Η καταγραφή έφερε… απαγορευτικό

Συγκεκριμένα, βάσει στοιχείων από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, το 2015 συνελήφθησαν δύο ημεδαποί που είχαν κλέψει φορτηγό με διάφορα αντικείμενα. Μέσα σε αυτό βρίσκονταν και δέκα κιβώτια με παιδικά ρούχα, μεγάλης αξίας, που ήταν δωρεές και προορίζονταν για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Οι αστυνομικοί, αφού κατάσχεσαν τα ρούχα στο πλαίσιο σύλληψης των δύο δραστών, κάλεσαν τους υπευθύνους της «Κιβωτού» προκειμένου να τους τα παραδώσουν. Ωστόσο, πρώτα θα έπρεπε να γίνει πλήρης καταγραφή των ρούχων από τους αστυνομικούς.

Στο άκουσμα του ελέγχου αυτού, οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, αφού επικοινώνησαν με άτομα της διοίκησης, είπαν πως τελικά δεν θα δεχτούν τα ρούχα.

Από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας έγιναν αρκετές προσπάθειες να τους μεταπείσουν, κάτι που δεν έγινε ποτέ…

Πηγή in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης