- Μαθαίνουμε ότι η ελληνική βιομηχανία δεν προτίθεται -τουλάχιστον για το προσεχές διάστημα- να προχωρήσει σε κάποια νέα επιθετική κίνηση.
- Δεν έχει περάσει άλλωστε ούτε ένας χρόνος από τότε που εξαγόρασε την κρητική εταιρεία ελαιολάδου Terra Creta.
- Η διοίκησή της επιθυμεί να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των υφιστάμενων δραστηριοτήτων.
- Αυτό το διάστημα «σαρώνει» τις διεθνείς αγορές προς αναζήτηση νέων συνεργασιών στον τομέα των ζυμαρικών.
- Μάλιστα, το τελευταίο της ταξίδι ήταν στη Γερμανία, όπου υπήρξαν συνομιλίες με τους επιτελείς της Lidl.
- Στις αποσκευές της είχε και ένα μεγάλο «ατού». Το συμβόλαιο που υπέγραψε πριν από περίπου ένα χρόνο με τον κολοσσό της Walmart.
- Χρειάστηκε βέβαια να περάσει από εξαντλητικά τεστ ποιότητας, μέχρι να εξασφαλίσει την πολυπόθητη έγκριση των Αμερικανών.
- Ωστόσο, όπως λέει σε συνομιλητές της δεν μετανιώνει καθόλου που πέρασε αυτή τη δοκιμασία.
- Η «σφραγίδα» του συγκεκριμένου λιανέμπορου, υπογραμμίζει, αποτελεί… «διαβατήριο» για νέες συμφωνίες.
——————————————————————————————————————–
Το ιδιότυπο μοντέλο της Enel και τι κρύβει το «stewarhsip»
- Το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας, και όχι μόνο συνεχίζει να προκαλεί ο τρόπος αποεπένδυσης της Enel από την Ελλάδα.
- Σε αντίθεση με την Ρουμανία που επέλεξε τη λύση της εξόδου (exit), η ιταλική εταιρεία επέλεξε το μοντέλο του «stewardship». Όπερ σημαίνει ότι θα συνεχίσει να επιβλέπει τη δραστηριότητά της στην χώρα, αλλά θα αναζητήσει συνεργάτη για τις επόμενες επενδύσεις της.
- Στην αγορά έχει «ανάψει για τα καλά η συζήτηση» για την απόφαση των Ιταλών και πόσο λειτουργική μπορεί να αποδειχθεί στην πράξη.
- Γιατί τελικά όλα στην πράξη κρίνονται.
——————————————————————————————————————–
Πότε ξεκινά το project του Food Hall στη Στοά Αρσακείου
- Όχι μόνο δεν «πάγωσε», αλλά μετρά αντίστροφα για την έναρξή του. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν πηγές κοντά στο project της δημιουργίας «food hall» (αγοράς τροφίμων) στη Στοά Αρσακείου.
- Στα πρότυπα της ισπανικής San Miguel στο κέντρο της Μαδρίτης, με εστιατόρια μεσογειακής κουζίνας και χώρους με premium προϊόντα μικρών παραγωγών.
- Μαθαίνουμε λοιπόν πως το φιλόδοξo έργο, στο οποίο μεταξύ άλλων συμμετέχει και ο διεθνούς φήμης brand strategist Πέτρος Οικονομίδης (με θητεία στο πλευρό του θεμελιωτή της Apple, Steve Jobs) προχωρά κανονικά…
- Δεν αποκλείεται μάλιστα να ανοίξει τις πύλες του ακόμη και μέσα στο 2023.
- Άνθρωποι που γνωρίζουν υποστηρίζουν πως τα περισσότερα «μέτωπα» έχουν κλείσει (μελέτες, άδειες, δημοπράτηση έργων, στελέχη εταιρείας κα.) ενώ έχουν υλοποιηθεί και τρεις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
- Επιπλέον, έχει βρεθεί και το όνομα της πρωτοποριακής αγοράς που στοχεύει στην προσέλκυση 3 εκατ. επισκεπτών το χρόνο… (7.000 με 8.000 ημερησίως)
- Η τουριστική άνθηση της πρωτεύουσας λέγεται πως «σηκώνει» τέτοιους στόχους.
- Εμείς να ευχηθούμε να ευοδωθούν τα σχέδια και να τονίσουμε πως θα είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να στείλουμε το γράμμα μας…
- ——————————————————————————————————–
Οι όμορφες προτάσεις, όμορφα καίγονται…
- Θυμηδία προκαλούν πλέον οι εκκλήσεις που απευθύνουν διάφοροι φορείς στην Κομισιόν για άμεση αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.
- Καταδικασμένες να πέσουν στο κενό είναι και οι προτάσεις που απευθύνουν από καιρού εις καιρόν διάφορα ινστιτούτα και αναλυτές. Όσο εμπεριστατωμένες και αν είναι..
- Όπως η πρόταση των τριών βασικών οικονομολόγων του Ινστιτούτου Bruegel για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου ενεργειακής κρίσης.
- Είναι προφανές ότι μια ισχυρή ομάδα κρατών, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία δεν επιθυμεί μια δραστική λύση, όπως η επιβολή (πραγματικού) πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.
- Είναι βέβαιο ότι θα περάσει ο Χειμώνας και στην Ευρώπη ακόμη θα συζητάνε για την ανάγκη να παρθούν μέτρα.
- Μακάρι να διαψευσθούμε…
Latest News

Το «Καστελόριζο» πηγαίνει στο Ελληνικό (;) με νέο concept…
Στον επόμενο μεγάλο τουριστικό προορισμό της Αττικής επιχειρεί να «δέσει» το «Καστελόριζο».

Σε ποιους στέλνει επιστολές η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τα δάνεια 1 δισ. που «ασπρίζουν» και ο «γρίφος» με τη βιομηχανία των 169 χρόνων ιστορίας
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στέλνει «γράμμα» στις εισηγμένες…

Ραγδαίες εξελίξεις στην Κλουκίνας Λάππας που οδεύει σε νέα εποχή…
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην «Κλουκίνας Λάππας»

Οι χρυσές λίρες του φιλάργυρου Σκρουτζ, το «big bag» του ελληνικού κρασιού και ποιος ζήλεψε την ΦΑΓΕ
Γιατί η φρενίτιδα με τον χρυσό είναι «κακός οιωνός»…

Το «δώρο» του Θεοδωρόπουλου (Chipita)… στην Mondelez
«Κυοφορούνταν» για πάνω από δυο χρόνια. Παρότι τα εμπλεκόμενα μέρη διέψευδαν οποιαδήποτε προσέγγιση και συνομιλία.

«Άρωμα» CVC σε νέο big deal, ποιοι «διεκδικούν» 50 εκατ. από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα και τι κρύβει η επενδυτική βαθμίδα
Εντείνονται οι διεργασίες για μέγα- deal στα γαλακτοκομικά

Σε ποιους στρώνουν «κόκκινο χαλί» οι ιδιοκτήτες ακινήτων…
Τα ενοίκια των εμπορικών καταστημάτων έχουν εδώ και καιρό επιστρέψει στην κανονικότητα μετά το σοκ της πανδημίας

Το ρεκόρ 30ετίας στην ελληνική μπύρα, το comeback του Παπαέλληνα και οι «καμπάνες» που έρχονται στην εστίαση
Το «ατελείωτο καλοκαίρι» της ελληνικής ζυθοποιίας

Το «πριγκιπάτο» του Κολωνακίου και ποιος κερδίζει τη «μάχη» των εκπτώσεων…
Εποχές… 2019 ζει το εμπόριο. Τουλάχιστον όσον αφορά τους «μεγάλους παίκτες» του, δηλαδή τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές αλυσίδες

Τι νέο ετοιμάζει ο Μπουτάρης στο Αμύνταιο, το διπλό στοίχημα του Υπερταμείου και γιατί οι servicers επιστρέφουν «κόκκινα» δάνεια στις… τράπεζες
«Σαμπάνια» Κυρ Γιάννη made in Αμύνταιο…