Με ανοδική τάση κινούνται και σήμερα Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, παίροντας ώθηση από τη μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, «φρένο» στην άνοδο θέτει η εκτίμηση ότι στην επικείμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ στις 4 Δεκεμβρίου δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις αλλαγής της πολιτικής του οργανισμού σε σχέση με την παραγωγή. Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Νοεμβρίου αποφασίστηκε να μειωθεί κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα προκειμένου να στηριχτούν οι τιμές που ήδη είχαν πάρει την κατιούσα.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Στροφή σε ανοδική τροχιά μετά το χαμηλό 11 μηνών

Έτσι, οι τιμές για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent ήταν αυξημένα κατά 65 σεντς ή 0,8% στα 83,68 δολάρια το βαρέλι  στη 01:32 ώρα Ελλάδος στα ασιατικά χρηματιστήρια και του αμερικανικού αργού ενισχυμένα κατά 68 σεντς ή 0,9% στα 78,88 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε επίσης: ΕΕ: Στο 20% οι θαλάσσιες εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου

Στήριξη από τα αμερικανικά αποθέματα

Υποστηρικτικά στην άνοδο των τιμών επέδρασαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ τα οποία εκτιμάται ότι την εβδομάδα που έληξε στις 25 Νοεμβρίου ήταν μειωμένα κατά περίπου 7,9 εκατομμύρια βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης ήταν αυξημένα κατά περίπου 2,9 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος κατά περίπου 4,0 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με τις πηγές, τις οποίες επικαλείται το Reuters. Τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα σήμερα.

Αντίβαρο ΟΠΕΚ+

Η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της αυτές τις μέρες στην επικείμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ+, ο οποίος, είναι πιθανότερο να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική παραγωγής πετρελαίου με βάση τις πληροφορίες που διοχετεύουν στον διεθνή Τύπο πηγές προσκείμενες στον οργανισμό

Η συνάντηση πραγματοποιείται στη σκιά του προβληματισμού που γεννούν σε σχέση με τη διαμόρφωση της παγκόσμιας ζήτησης η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και τα lockdown, καθώς και η επιβολή κυρώσεων στο ρωσικό αργό από την ΕΕ και η ανώτατη τιμή από την G7.

Η ρωσική παραγωγή

Στο μεταξύ, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναμένει ότι η ρωσική παραγωγή αργού θα περιοριστεί κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους, όπως δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του, Φατίχ Μπιρόλ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές