Την παρθενική του μη επανδρωμένη πτήση, πραγματοποίησε την Τετάρτη ένα ηλεκτρικό όχημα ισραηλινής κατασκευής που έχει σχεδιαστεί για να πετάει τους εργαζόμενους σε σύντομες διαδρομές πολύ πάνω από τους δρόμους που είναι γεμάτοι με αυτοκίνητα.

Το ιπτάμενο όχημα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια

Ιπτάμενα ταξί: Κανόνες για την αδειοδότηση πιλότων ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Η διαδικασία  δοκιμαστικής φάσης μπορεί να μη φαίνεται αρχικά ασυνήθιστη, δεδομένης της τεράστιας προόδου που έχει σημειωθεί στην τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.Είναι όμως διαφορετικό ένα αεροσκάφος με ηλεκτρικό κινητήρα που σηκώνεται κάθετα από το έδαφος και στη συνέχεια ωθείται προς τα εμπρός ψηλά στον ουρανό.

Το όχημα, που αναπτύσσεται από την ισραηλινή startup AIR, θα είναι σε θέση να μεταφέρει δύο άτομα – έναν χειριστή και έναν επιβάτη – μέχρι και 100 μίλια με μία μόνο φόρτιση, λέει η εταιρεία. Η AIR, και πολλοί ανταγωνιστές σε όλο τον κόσμο, στοιχηματίζουν ότι αυτό το είδος ταξιδιού θα γίνει τελικά καθημερινό.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής  της Air, Rani Plaut. «Σήμερα φέραμε πιο κοντά το όνειρό μας για μαζική παραγωγή του AIR ONE»,συμπλήρωσε.

Υπάρχουν ακόμη πολλά σημαντικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν πριν οι άνθρωποι μπορέσουν να πετάξουν οι ίδιοι σε πόλεις με μικρά οχήματα όπως αυτό – συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας κανονισμών και της εμπορικής αξιοποίησης της τεχνολογίας.

«Η επόμενη φάση δοκιμών του AIR  θα είναι με κάποιον επιβάτη», δήλωσε ο Plaut.

Η Αir ευελπιστεί ότι το ηλεκτρικό αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, θα βγει στην αγορά στα τέλη του 2024 με βασική τιμή 150.000 δολάρια. Η μέση ταχύτητα θα είναι περίπου 160 χλμ/ώρα  σε υψόμετρο 366 μέτρων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία