Αύξηση λειτουργικών εσόδων κατά 57% στα 652 εκατ. στερλίνες (787 εκατ. δολάρια) κατέγραψε το 2022 η βρετανική Rolls-Royce, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία χάρη στις καλύτερες επιδόσεις των τομέων πολιτικής αεροδιαστημικής και συστημάτων ισχύος.

Rolls-Royce: «Σε φλεγόμενη πλατφόρμα» η βρετανική εταιρεία

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tufan Erginbilgic, δήλωσε ότι οι επιδόσεις βελτιώθηκαν σε σχέση με τα πλήγματα που προκάλεσε η πανδημία, ωστόσο η Rolls-Royce παραμένει ικανή για πολύ περισσότερα αν έχει την αποφασιστικότητα να αυξήσει τη ρευστότητα και να μειώσει το χρέος.

«Το πρόγραμμα μετασχηματισμού μας θα βελτιώσει την αποδοτικότητα και τα εμπορικά μας αποτελέσματα», δήλωσε.

Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει κινητήρες για τα αεροσκάφη Airbus A350 και Boeing 787, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα μιας στρατηγικής αναθεώρησης θα φανούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους, μαζί με τους μεσοπρόθεσμους στόχους.

Η προειδοποίηση για απολύσεις

Σημειώνεται ότι σε μια ομιλία του προς το προσωπικό της εταιρείας, στα τέλη Ιανουαρίου, ο Erginbilgic είχε πει: «Είμαστε σε μια πλατφόρμα που φλέγεται, όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά λόγω αυτών που πρόκειται να μοιραστώ μαζί σας». Η απόδοση της εταιρείας είναι «μη βιώσιμη», είπε, προσθέτοντας: «Είναι σε επίπεδο [στο οποίο] δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Rolls-Royce είναι εκτός παιχνιδιού εδώ και πολύ καιρό, δεν έχει καμία σχέση με την Covid, ας είμαστε σαφείς. Η Covid δημιούργησε μια κρίση, αλλά το θέμα που αντιμετωπίζει η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με αυτό». «Δεδομένων των προβλημάτων, αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία», επεσήμανε.

Ο Erginbilgic είχε αναφερθεί και τότε σε ένα «πρόγραμμα μετασχηματισμού» με επίκεντρο την «αποτελεσματικότητα και τη βελτιστοποίηση», κάτι που ερμηνεύτηκε ευρέως ως ένα μήνυμα προς το προσωπικό να περιμένει έναν ακόμη γύρο περικοπών θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται πως η εταιρεία μόλις πριν από λίγο καιρό είχε βγει από μια σαρωτική αναδιάρθρωση που ξεκίνησε μετά την πανδημία του κορωνοϊού, και εξαιτίας αυτής χάθηκαν 9.000 θέσεις εργασίας με στόχο την εξοικονόμηση 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή