Οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Μπαχμούτ αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερη πίεση από τις ρωσικές, όπως ανέφερε σήμερα η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, η οποία κάνει λόγο για σφοδρές μάχες που διεξάγονται μέσα και γύρω από την πόλη στο ανατολικό μέρος της χώρας.

Η Ουκρανία αποστέλλει επίλεκτες δυνάμεις για να ενισχύσει τα στρατεύματα στην περιοχή, ενώ ο τακτικός ρωσικός στρατός και οι δυνάμεις της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner έχουν προχωρήσει περαιτέρω στα βόρεια προάστια του Μπαχμούτ, όπως ανέφερε στη σημερινή του ενημέρωση το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Ουκρανία: Νέα επίσκεψη της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα

Δύο βασικές γέφυρες στο Μπαχμούτ καταστράφηκαν εντός των τελευταίων 36 ωρών, σύμφωνα με το υπουργείο που πρόσθεσε ότι οι δίοδοι ανεφοδιασμού των Ουκρανών μειώνονται.

Wagner: Η Μπαχμούτ είναι περικυκλωμένη

Με βίντεο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ιδρυτής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, ισχυρίστηκε ότι η Μπαχμούτ είναι «ουσιαστικά περικυκλωμένη»,  ενώ πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν πρόσβαση μόνο σε έναν δρόμο που οδηγεί έξω από την πόλη.

«Οι μονάδες της Wagner έχουν ουσιαστικά περικυκλώσει τη Μπαχμούτ. Μένει μόνο ένας δρόμος» που οδηγεί έξω από την πόλη, ανέφερε ο Πριγκόζιν στο βίντεο αυτό που αναρτήθηκε στο Telegram.

Παράλληλα ο επικεφαλής της Wagner – οι άνδρες της οποίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κατάληψη της πόλης αυτής–  ζήτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αποσύρει σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις από τη Μπαχμούτ, μεγάλο μέρος της οποίας έχει καταστραφεί.

«Αν προηγουμένως ήμασταν αντιμέτωποι με έναν επαγγελματικό ουκρανικό στρατό, ο οποίος πολεμούσε εναντίον μας, σήμερα βλέπουμε ολοένα και περισσότερους ηλικιωμένους και παιδιά. Πολεμούν, αλλά η ζωή τους στη Μπαχμούτ είναι σύντομη, μία ή δύο ημέρες», τόνισε ο Πριγκόζιν.

«Δώστε τους μια ευκαιρία να φύγουν από την πόλη, είναι ουσιαστικά περικυκλωμένη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση