Ανοδικά κινείται ο χρυσός την Παρασκευή στις διεθνείς αγορές  ενισχυμένος από το ασθενέστερο δολάριο, και όλα δείχνουν ότι θα σημειώσει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τα μέσα Νοεμβρίου, καθώς η παγκόσμια τραπεζική κρίση ώθησε τους επενδυτές προς το ασφαλές καταφύγιου του κίτρινου πολύτιμου μετάλλου.

Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε το πρωί άνοδο κατά 0,5% στα 1.928,45 δολάρια ανά ουγκιά. Συνολικά αυτή την εβδομάδα, ο χρυσός αυξήθηκε περίπου κατά 3,2%, οδεύοντας σε τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο.

Οι επιπτώσεις από την κατάρρευση των SVB και Credit Suisse

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,5% στα 1.932,60 δολάρια.

Οι τιμές εκτινάχθηκαν περισσότερο από 5%, ή κατά περίπου 100 δολάρια, λόγω της ζήτησης των επενδυτών για ασφαλές καταφύγιο, μετά την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley Bank, την περασμένη εβδομάδα.

Μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ συνεισέφεραν 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις στην First Republic Bank την Πέμπτη προκειμένου να σώσουν την τράπεζα που βρισκόταν στη δίνη της διευρυνόμενης τραπεζικής κρίσης. Αυτό έγινε μετά την ανακοίνωση της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse ότι θα δανειστεί έως και 54 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές