Αύξηση κατά άνω του 2% καταγράφουν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, αφού έπεσαν σχεδόν στα χαμηλά 15 μηνών νωρίτερα στη συνεδρίαση, δεχόμενες πιέσεις από δημοσιεύματα  που υποστηρίζουν ότι αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας συναντήθηκαν για να συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης της σταθερότητας της αγοράς.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν κατά 1,61 δολ. ή 2,2%, στα 75,30 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου του West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν 1,53 δολάρια ή 2,3%, στα 69,14 δολάρια το βαρέλι.

Νωρίτερα στη συνεδρίαση της Πέμπτης και τα δύο συμβόλαια είχαν πέσει κατά περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι σε σχεδόν χαμηλά 15 μηνών. Την Τετάρτη, την τρίτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης, το αμερικανικό αργό έπεσε κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τις 20 Δεκεμβρίου 2021.

Πώς οι κυρώσεις στη Μόσχα άλλαξαν το ενεργειακό παιχνίδι υπέρ της Ασίας

Η συνάντηση

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας ανέφεραν ότι ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν και ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ συναντήθηκαν στη σαουδαραβική πρωτεύουσα για να συζητήσουν τις προσπάθειες του ομίλου ΟΠΕΚ+ να διατηρήσει την ισορροπία της αγοράς.

Ρωσία: Πώς το ρωσικό πετρέλαιο «ταξιδεύει» σε όλο τον κόσμο παρά τις κυρώσεις

«Αυτές οι ειδήσεις ξύπνησαν τους ταύρους στην αγορά και ήταν αναμενόμενο με το sell-off που είδαμε τις τελευταίες συνεδρίες», δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital.

Οι τιμές του πετρελαίου υποστηρίχθηκαν επίσης από μια ευρύτερη ανάκαμψη στις χρηματοπιστωτικές αγορές αφού η Credit Suisse έλαβε σανίδα σωτηρίας από τις ελβετικές ρυθμιστικές αρχές και η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν διαβεβαίωσε τους νομοθέτες ότι το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ παραμένει υγιές.

Τόσο ο ΟΠΕΚ όσο και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) έχουν προβλέψει μεγαλύτερη ζήτηση πετρελαίου αυτή την εβδομάδα, αλλά οι ανησυχίες για την υπερπροσφορά συνεχίζουν να επιβαρύνουν την αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές