Όρια στην ανοδική κίνηση βάζουν «συστηματικά» σήμερα οι πωλητές στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο «ένιωσε» τις αναταράξεις της λήξης των παραγώγων, χωρίς όμως να απωλέσει τον ρυθμό του. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,15% στις 1.043,76 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 60 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη… ανακούφισης

Είναι κάτι παραπάνω αναμενόμενο η προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ να μην είναι ομαλή, όσο μάλιστα και το κλίμα διεθνώς παραμένει εύθραυστο. Οι αναταράξεις που προκάλεσαν οι καταρρεύσεις των αμερικανικών τραπεζών, αλλά και η δυσχερής θέση της Credit Suisse, ήταν ισχυρές για να ξεπεραστούν έτσι εύκολα, με τις αγοραστικές κινήσεις να έχουν το στοιχείο της επιφυλακτικότητας.

Ευαισθησία στην ειδησεογραφία

Το κρίσιμο είναι ότι η επενδυτική κοινότητα απέκτησε μεγάλη ευαισθησία στην ειδησεογραφία. Οποιοδήποτε νέο, και κυρίως αφορόν στα τρέχοντα ζητήματα, οδηγεί σε άμεσα αντανακλαστικά, πολλές φορές άτσαλα. Η έλλειψη κατευθυντικότητας και η τεράστια μεταβλητότητα παραμένει το κυρίαρχο συστατικό τις τελευταίες ημέρες, θολώνοντας οποιοδήποτε ασφαλές συμπέρασμα για την επόμενη ημέρα.

Σε επίπεδο τίτλων, εκτός του +4,80% της Eurobank, ισχυρά είναι τα κέρδη σε Jumbo, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Λάμδα, Τιτάν, Σαράντης, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola και ΔΕΗ. Ανοδικά κινούνται οι Quest, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ και Εθνική, ενώ πτωτικά οι ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους