Καθησυχαστικοί για την Credit Suisse

·      Λίγο πιο ήσυχα μπορεί να κοιμούνται στην Κεφαλαιαγορά με την κατάσταση στις διεθνείς αγορές. Και συγκεκριμένα με την βαθιά κρίση που βιώνει η Credit Suisse.

·      Και αυτό γιατί ο έλεγχος – αστραπή που έκαναν στις χρηματιστηριακές για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι πελάτες τους από τον ελβετικό κολοσσό ήταν… καθαρός.

·      Δεν βρέθηκε δηλαδή κάποιο ανησυχητικό εύρημα.

·      Πηγές που γνωρίζουν λένε πως η έκθεση των εγχώριων επενδυτών σε προϊόντα του τραπεζικού γίγαντα είναι μηδενική.

·      Καθησυχαστικά εμφανίζονται και κορυφαία τραπεζικά στελέχη.

·      Μέσα από μπαράζ άρθρων και δηλώσεων επιχειρούν να μετριάσουν τις ανησυχίες, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ευρωστία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

·      Τα βλέμματα τώρα στρέφονται στις προσπάθειες που καταβάλλονται στην Ελβετία. 

·      Η εξαγορά της Credit Suisse φαντάζει μονόδρομος και σύμφωνα με τον διεθνή τύπο έχουν παρουσιαστεί ήδη αρκετοί… μνηστήρες.

·      Το ερώτημα ωστόσο που απασχολεί όλους είναι πόσο γρήγορα θα βρεθεί λύση και θα σημάνει λήξη συναγερμού.

·      Τότε, και μόνο τότε θα επιστρέψει η ηρεμία…

——————————-

Τα αθλητικά συνεχίζουν ανηφορικά…

·      Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο κλάδος των αθλητικών ειδών. Αποδεικνύοντας πως δεν καταλαβαίνει ούτε από πανδημίες, αλλά ούτε από οικονομικές κρίσεις…

·      Οι πωλήσεις του κινούνται ανοδικά ενώ γνωστά brands του χώρου αυτού ανοίγουν νέα καταστήματα για να εκμεταλλευτούν τη δυναμική και κυρίως την προοπτική του…

·      Ενδεικτικά να αναφέρουμε το νέο σημείο που ετοιμάζεται να λειτουργήσει σύντομα γερμανική εταιρεία σε κεντρικό mall των Αθηνών.

·      Η ανθεκτικότητα του κλάδου, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν, οφείλεται στη στροφή του κόσμου σε πιο casual ένδυση και στο κοινό που κυρίως απευθύνεται. Δηλαδή στους νέους.

·      Η συγκεκριμένη ομάδα «βρέξει χιονίσει» θα προχωρήσει σε αγορές, ακόμη και εάν χρειαστεί να θυσιάσει άλλες δαπάνες.

·      Κάτι που δεν ισχύει με άλλες κατηγορίες, οι οποίες δεν είναι το ίδιο «τυχερές».

·      Στην πιάτσα λένε πως μετά το δυστύχημα στα Τέμπη η κίνηση έχει κάτσει…, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή τα πράγματα ήταν σχετικά καλά.

·      Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται κρίσιμες και θα δείξουν σε μεγάλο βαθμό πως θα κινηθεί η αγορά την πασχαλινή περίοδο. Μια περίοδος σημαντική για το εμπόριο…

·      Ίδωμεν λοιπόν…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino