Τα επόμενα βήματα της Federal Reserve περιμένει να δει σήμερα η Wall Street, καθώς τα δεδομένα από την τελευταία συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής έχουν αλλάξει, με τον περιφερειακό τραπεζικό κλάδο να εξακολουθεί να δέχεται ισχυρές πιέσεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,10% στις 32.528 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,12% στις 3.997 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,18% στις 11.839 μονάδες.

Οι κινήσεις σήμερα γίνονται στη σκιά των ανησυχιών για τη συνεχιζόμενη τραπεζική κρίση, με τους επενδυτές να διατηρούν μια επιφυλακτική αισιοδοξία «να ενθαρρύνονται από την αυξανόμενη πιθανότητα ότι το τέλος της σύσφιξης της πολιτικής της Fed είναι κοντά», σχολίασε ο Brian Levitt, στρατηγικός αναλυτής της παγκόσμιας αγοράς της Invesco.

«Οι κύκλοι σύσφιξης της Fed συνήθως τελειώνουν με μια κρίση, και αυτές οι κρίσεις τείνουν να τελειώνουν με απαντήσεις πολιτικής. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην εξήγηση των κινήσεων της αγοράς», πρόσθεσε.

Οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση από τη Fed, κατά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης πολιτικής της σήμερα. Οι περισσότεροι επενδυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα παραμείνει προσηλωμένη στη σύσφιξή της και θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Υπάρχει πλέον περίπου 85% πιθανότητα αύξησης κατά ένα τέταρτο της μονάδας από τη Fed, σύμφωνα με το FedWatch της CME Group. Εν τω μεταξύ, υπάρχει περίπου 15% πιθανότητα να μην υπάρξει αύξηση.

«Πιστεύουμε ότι η Fed θα κάνει αυτό το επόμενο βήμα, αυτή την αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, αλλά πιθανότατα θα το περιβάλει με κάποια αρκετά ήπια γλώσσα για να δείξει ότι είναι κοντά στο τέλος, αν όχι στο τέλος», δήλωσε ο Erik Knutzen της Neuberger Berman. «Κατά κάποιον τρόπο, δεν έχει σχεδόν καμία σημασία, είναι τιμολογημένο. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η ευρεία ρευστότητα που παρέχεται μέσω του ισολογισμού της Fed και ορισμένων από τα προγράμματα που έθεσαν σε εφαρμογή», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street