Με τις εκλογές να βρίσκονται πιο κοντά παρά ποτέ, ο Ερντογάν επιδιώκει με κάθε τρόπο να βελτιώσει τη δημοτικότητά του.

«Ο Ερντογάν βρίσκεται σε θέση άμυνας και επιδιώκει τώρα να ανατρέψει την κατάσταση, ανακοινώνοντας μία ακόμη αύξηση του κατώτατου μισθού», δημοσιεύει το Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Εκλογές στην Τουρκία: Οι τρεις αντίπαλοι του Ερντογάν

«Μόλις τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε αύξηση κατά 55%, ενώ πέρσι πραγματοποιήθηκαν ακόμη δύο αυξήσεις. Όμως, ο πληθωρισμός τις καταναλώνει με ταχύ ρυθμό.

[…] Για να αμβλύνει τον αντίκτυπο του πληθωρισμού, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε, επιπλέον, μείωση κατά 15% στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ το φυσικό αέριο θα γίνει κατά 25% φθηνότερο για τα ιδιωτικά νοικοκυριά από τον Απρίλιο.

Σύνταξη στα… 40

Ακόμη, ο Ερντογάν είχε ήδη καταργήσει την ελάχιστη ηλικία συνταξιοδότησης των 58 ετών για τις γυναίκες και των 60 ετών για τους άνδρες από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι μπορούν πλέον να συνταξιοδοτηθούν σχεδόν από τα 40 έτη». Το RND σημειώνει πως, παρ’ όλα αυτά, «το εάν τα εκλογικά δώρα θα δώσουν στον Ερντογάν τη νίκη είναι αβέβαιο.

Η αντιπολίτευση προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις – με διαφορά σε ορισμένες, αλλά με τόσο μικρή διαφορά σε άλλες που οι δημοσκόποι δεν μπορούν να προβλέψουν ποιος θα κερδίσει τελικά».

Από την πλευρά του, το περιοδικό Spiegel σχολιάζει πως «ο Ερντογάν είναι ένας πολιτικός επιζών, που αντιμετώπισε τις προκλήσεις κυρίως με την καταστολή των αντιπάλων του. Με την εισαγωγή του προεδρικού συστήματος, προσάρμοσε όλο και περισσότερο το κράτος στα μέτρα του.

»Το αργότερο με τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, όμως, έγινε φανερό σε πολλούς ότι το σύστημα Ερντογάν είχε φτάσει στα όριά του, καθώς το προεδρικό σύστημα δεν αποδείχθηκε αποτελεσματικό, αλλά, μάλλον, ήταν ανίκανο να δράσει».

Deutsche Welle

Γιώργος Πασσάς

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας