«Το 2022 καταφέραμε να βρεθούμε στην κορυφή της λίστας όσον αφορά τους δείκτες βελτίωσης της καινοτομίας και αυτή τη θέση σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε, αξιοποιώντας αυτό το σημαντικό momentum», ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Ο κ. Δήμας τόνισε επίσης την εκρηκτική αύξηση των κονδυλίων σε έρευνα και ανάπτυξη που σημειώθηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και στην ίδρυση σημαντικών ερευνητικών Κέντρων καινοτομίας με τη συμμετοχή πολύ σημαντικών επιστημόνων, που «θα απογειώσουν το οικοσύστημα της καινοτομίας στη χώρα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κίνητρα

Μιλώντας στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο υφυπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι η περαιτέρω μεγέθυνση και στο μέλλον» και συνέχισε λέγοντας ότι: «Ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να καλλιεργεί και να βελτιώνει τις απαιτούμενες συνθήκες προκειμένου να δίνει τη δυνατότητα σε ταλαντούχους Έλληνες επιχειρηματίες και επιστήμονες να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα να προσελκύει νέες επενδύσεις».

Παράλληλα προανήγγειλε μία νέα επένδυση της HP στη χώρα μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις