Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων εν αναμονή της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς  ομολόγου διαπραγματευόταν γύρω στο 3,559% , σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 11 μονάδων βάσης. Η απόδοση του 2ετούς σημείωνε άνοδο 7 μονάδων βάσης στο 4,135%.

Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης την Τετάρτη, κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της. Οι επενδυτές ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για οποιαδήποτε καθοδήγηση σχετικά με το πόσο καιρό τα επιτόκια θα παραμείνουν αυξημένα και πότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι μειώσεις των επιτοκίων.

Οι εκτιμήσεις θα συνυπολογιστούν με τα στοιχεία για το ΑΕΠ που έδειξαν ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε περιατερώ από το αναμενόμενο. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης προσωπικής καταναλωτικής δαπάνης – ένας από τους προτιμώμενους δείκτες πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ – αυξήθηκε σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και διαμορφώθηκε στο 4,2%.

Η συνεχιζόμενη μάχη μεταξύ των αμερικανών νομοθέτων σχετικά με το όριο χρέους της χώρας έχει επίσης ασκήσει πιέσεις στις βραχυπρόθεσμες αποδόσεις.

«Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το ανώτατο όριο χρέους φθάνουν σε αυξημένα επίπεδα στις αρχές Ιουνίου, με βάση τις αποδόσεις των κρατικών γραμματίων, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μεταβλητότητα της αγοράς θα μπορούσε να αρχίσει να αυξάνεται κατά το δεύτερο μισό του Μαΐου», δήλωσε ο πιστωτικός στρατηγικός αναλυτής της Bank of America Securities, Yuri Seliger. «Οι στρατηγικοί μας αναλυτές επιτοκίων επισημαίνουν ότι το αμερικανικό Δημόσιο θα μπορούσε να χάσει την εμπιστοσύνη του στην ικανότητά του να ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις μέχρι τα μέσα Ιουνίου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές