Το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας έκλεισε υψηλότερα την Κυριακή, καθώς ενισχύθηκε από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου την Παρασκευή. Στον αντίποδα με απώλειες έκλεισε το χρηματιστήριο της Αιγύπτου, καθώς οι επενδυτές πούλησαν τίτλους  για να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.

Οι τιμές του πετρελαίου – βασικός καταλύτης για τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Κόλπου – αυξήθηκαν πάνω από 2% την Παρασκευή, αφού οι εταιρείες ενέργειας ανακοίνωσαν θετικά κέρδη και τα στοιχεία των ΗΠΑ έδειξαν ότι η παραγωγή αργού μειώθηκε, ενώ η ζήτηση καυσίμων αυξήθηκε.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι πρωταγωνιστές του πρώτου 4μήνου 2023

Τα στοιχεία της EIA αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης μειώθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα, καθώς η ζήτηση για το καύσιμο κίνησης αυξήθηκε ενόψει της κορύφωσης της καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης.

Ο δείκτης TASI του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας έκλεισε με κέρδη 0,3%, με την Retal Urban Development Co να σημειώνει άνοδο 2,9%, την Dr Sulaiman Al-Habib Medical Services  να κλείνει 2,8% υψηλότερα και ο πετρελαϊκός γίγαντας Saudi Aramco σημείωσε άνοδο 0,8%.

Στο Κατάρ, ο δείκτης QSI ενισχύθηκε κατά 0,4%, με τον κατασκευαστή πετροχημικών Industries Qatar  να σημειώνει άνοδο 1,5%.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue-chip της Αιγύπτου EGX30 υποχώρησε κατά 0,7%, με την El Sewedy Electric  να κλείνει με απώλειες κοντά στο 3%.

Η Αίγυπτος εξετάζει έντονα το ενδεχόμενο να εγκρίνει τα νομίσματα των εμπορικών εταίρων της στο εμπόριο εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας, ώστε να προσπαθήσει να μειώσει την ανάγκη για δολάρια, δήλωσε το Σάββατο στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εφοδιασμού Ali Moselhy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές