Ανοδικά έκλεισαν οι αυστραλιανές και οι ιαπωνικές αγορές σήμερα, με τις συναλλαγές όμως να είναι υποτονικές, καθώς οι περισσότερες ασιατικές αγορές είναι κλειστές για την αργία της Ημέρας της Εργασίας.

Οι δείκτες

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,92% και έκλεισε την ημέρα στις 29.123,18 μονάδες, ενώ ο Topix κέρδισε 1% και έκλεισε στις 2.078,06 μονάδες.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,35% και έκλεισε στις 7.334,6 μονάδες, καθώς η χώρα είδε τη δραστηριότητα των εργοστασίων της τον Απρίλιο να συρρικνώνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 35 μηνών, με ιδιωτικές έρευνες της Juno Bank να δείχνουν ότι ο δείκτης διευθυντών αγορών διαμορφώθηκε στο 48.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές του ιαπωνικού ομίλου Sony σημείωσαν πτώση έως και 4,8%, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε ετήσια λειτουργικά κέρδη ρεκόρ ύψους 1,21 τρισ. γεν (8,8 δισ. δολάρια) για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας μειώθηκαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα, καταγράφοντας μείωση 14,2% σε ετήσια βάση. Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από τις προσδοκίες των οικονομολόγων για μείωση 13,5% και το επταμηνιαίο αρνητικό σερί είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων τριών ετών.

Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 13,3% τον Απρίλιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, έναντι μείωσης 10,6% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, και ήταν η μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2020.

Ως αποτέλεσμα, η χώρα εμφάνισε εμπορικό έλλειμμα 2,62 δισ. δολαρίων τον Απρίλιο, χαμηλότερο από τα 4,63 δισ. δολάρια που είχαν καταγραφεί τον Μάρτιο.

Την ίδια ώρα, η μεταποιητική δραστηριότητα της Ιαπωνίας παρέμεινε σε έδαφος συρρίκνωσης για έκτο συνεχόμενο μήνα, αν και τα στοιχεία του Απριλίου ήταν η ηπιότερη συρρίκνωση που αναφέρθηκε σε αυτή την περίοδο. Σύμφωνα με την au Jibun Bank, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της μεταποίησης της χώρας βελτιώθηκε στο 49,5, από 49,2 τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές