Τον παλιό (κακό) εαυτό του, θυμήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα, εκτόξευσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας.

Παρουσιάζοντας χθες το τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς, ο Ερντογάν, μίλησε για νέα επιτυχία της Τουρκίας και διεμήνυσε ότι «θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε αυτούς που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των υδάτων».

Η Τουρκία σε σταυροδρόμι

«Αν παρατηρήσετε, για κάθε επιτυχία της χώρας μας στην αμυντική βιομηχανία ενοχλούνται αυτοί (αντιπολίτευση) και όπως και οι άλλοι που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των υδάτων. Όμως, να μην παρεξηγήσουν καθώς, εμείς θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε και αυτούς αλλά και άλλους που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των υδάτων. Εμείς είμαστε Τουρκία και ο τουρκικός λαός», είπε ο Ερντογάν.

Το σχέδιο για αντικατάσταση των F16 με εκπαιδευτικά αεροσκάφη

Ο τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει εκπαιδευτικά μαχητικά αντί για F16, κάτι που υποδεικνύει ότι η γειτονική χώρα δεν ελπίζει σε άμεση έγκριση της πώλησης των αεροσκαφών από το αμερικανικό Κογκρέσο, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Σκάι. Συνεχίζοντας τις απειλές,  υποστήριξε, ότι το τουρκικό μαχητικό «θα εκτοξεύσει πάνω στον εχθρό τις βόμβες και τους πυραύλους του και θα επιστρέψει στην βάση του δίχως να γίνει αντιληπτό».

«Το Hurjet θα εκπαιδεύει τους πιλότους μας κι όταν υπάρχει ανάγκη θα εξοπλίζεται και θα πηγαίνει στο πεδίο μάχης. Έτσι το Hurjet θα είναι με τα δικά μας ραντάρ και με τα δικά μας όπλα και εν μέρει θα αντικαταστήσει τα F-16 μας.

Το μαχητικό μας ‘Kaan’ βρίσκεται μπροστά μας με όλο του το μεγαλείο. Σύντομα θα απογειωθεί και αυτό. Σκεφτείτε πως είναι τέτοιο αεροσκάφος πως σε πεδίο μάχης, ραντάρ, θα μπει στη φωλιά του εχθρού, δίχως να εντοπιστεί από τα ραντάρ. Θα ανοίξει το χώρο που έχει τα όπλα και θα εκτοξεύσει πάνω στον εχθρό τις βόμβες και τους πυραύλους του και θα επιστρέψει στην βάση του δίχως να γίνει αντιληπτό», είπε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα