Η εξάπλωση της Covid-19  δεν αποτελεί πλέον μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία, δήλωσε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σε ένα σημαντικό βήμα προς το τέλος της πανδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερους από 6,9 εκατομμύρια ανθρώπους, έχει αναστατώσει την παγκόσμια οικονομία και έχει αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποία αντιλαμβανόμασταν την κανονικότητα.

«Για περισσότερο από έναν χρόνο, η πανδημία βρίσκεται σε πτωτική τάση με την ανοσία του πληθυσμού να αυξάνεται από εμβολιασμούς και λοιμώξεις, η θνησιμότητα μειώνεται και η πίεση στα συστήματα υγείας περιορίζεται», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε συνέντευξη Τύπου στο Γενεύη.

«Αυτή η τάση επέτρεψε στις περισσότερες χώρες να επιστρέψουν στη ζωή όπως την ξέραμε πριν από την Covid-19», υπογράμμισε.

Κορωνοϊός: Πάνω από ένα εκατομμύριο ζωές σώθηκαν στην Ευρώπη χάρη στα εμβόλια

«Χθες, η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης συνεδρίασε για 15η φορά και μου συνέστησε να κηρύξω το τέλος της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος. Έχω αποδεχτεί αυτή τη συμβουλή. Επομένως, ελπίζω με μεγάλη ελπίδα να κηρύξω το COVID-19 ως ένα παγκόσμια έκτακτη ανάγκη υγείας», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Το ποσοστό θνησιμότητας έχει επιβραδυνθεί από το ανώτατο όριο άνω των 100.000 ατόμων την εβδομάδα τον Ιανουάριο του 2021 σε λίγο περισσότερο από 3.500 την εβδομάδα έως τις 24 Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ.

«Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο COVID-19 έχει τελειώσει ως παγκόσμια απειλή για την υγεία», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω