Την μεγαλύτερη τηλεθέαση της χρονιάς είχε η τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου, αλλά σημαντικά μικρότερη από την αντίστοιχη της κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β.

Την στέψη του νέου βασιλιά παρακολούθησε ένα τηλεοπτικό κοινό 20 εκατομμυρίων Βρετανών το Σάββατο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τηλεθέασης, όπως αναφέρει ο Guardian.

Βασιλιάς Κάρολος: Με μεγαλοπρέπεια η τελετή στέψης – Νέα σελίδα για το Ηνωμένο Βασίλειο

Μεγαλύτερη τηλεθέαση η κηδεία της Ελισάβετ

Αυτό καθιστά την εκδήλωση του Σαββάτου την πιο δημοφιλή τηλεοπτική μετάδοση της χρονιάς, αλλά το κοινό ήταν σημαντικά μικρότερο από τα 29 εκατομμύρια Βρετανούς που παρακολούθησαν την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τον Σεπτέμβριο.

Τα νούμερα τηλεθέασης για τη στέψη στο Αβαείο του Γουέστμινστερ ενισχύθηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες σε μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, που ανάγκασε τους ανθρώπους να παραμείνουν μέσα

Το BBC

Η συντριπτική πλειονότητα του κοινού -15,5 εκατομμύρια- παρακολούθησε την κάλυψη του BBC, η οποία μεταδόθηκε από το BBC One, το BBC Two και το κανάλι BBC News. Η κάλυψη του ITV ξεπέρασε τους 3,6 εκατομμύρια τηλεθεατές και η κάλυψη του Sky έφτασε στα 800.000 άτομα στο Sky News και το Sky Showcase, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τηλεθέασης Barb που παρέχονται από το πρακτορείο Digital-i.

Τα νούμερα τηλεθέασης δεν περιλαμβάνουν τον μικρό αλλά σημαντικό αριθμό ατόμων που  έχουν παρακολουθήσει τη στέψη μέσω ζωντανών ροών και μέσω μη παραδοσιακών μεθόδων μετάδοσης, όπως το YouTube. Επιπλέον, ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια επέλεξαν να αγνοήσουν εντελώς τη στέψη, με ανάμεικτα αποτελέσματα τηλεθέασης.

Το Channel 4 έπεισε 138.000 ανθρώπους να περάσουν ένα βροχερό σαββατιάτικο πρωϊνό βλέποντας τον Rowan Atkinson στο Johnny English Strikes Again, αντί να δουν τον βασιλιά Κάρολο Γ’ να χρίζεται με ιερό λάδι από ένα κουτάλι του 12ου αιώνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή