Στην αύξηση των τιμών για τις εκδόσεις Model Y και Model 3 κατά περίπου 300 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, την Ιαπωνία και τον Καναδά, προχώρησε η Tesla, αφού πρώτα είχε μειώσει τις τιμές στα οχήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις από την αρχή του έτους, σύμφωνα με το Reuters.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε την τιμή για τα ηλεκτρικά οχήματα Model Y και Model 3 στις ΗΠΑ κατά 250 δολάρια, – για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, μετά από πολλαπλές αυξήσεις τιμών στο παρελθόν.

Tesla: Μετά την έκτη κατά σειρά μείωση τιμών ξεκίνησε τις… αυξήσεις

Αυξήσεις 300 δολαρίων

Στην Κίνα, η Tesla του Μασκ αύξησε την τιμή κατά 2.000 γιουάν (289,39 δολάρια).

Η κίνηση έρχεται αφού η εταιρεία σημείωσε το χαμηλότερο τριμηνιαίο μικτό περιθώριο κερδών των τελευταίων δύο ετών και έχασε τις εκτιμήσεις της αγοράς μετά την επιθετική μείωση των τιμών για να τονώσει τη ζήτηση, εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού.

Η Tesla έχει μειώσει τις τιμές παγκοσμίως από τον Ιανουάριο σε πολλές αγορές σε όλο τον κόσμο για να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι εταιρειών, όπως η Ford, ενώ προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά στις πωλήσεις με κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BYD.

Στον Καναδά, η αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τις τιμές του Performance crossover Model 3 και Model Y κατά 300 δολάρια το καθένα. Στην Ιαπωνία, οι τιμές για το βασικό μοντέλο 3 αυξήθηκαν κατά 37.000 γιεν (269,01 δολάρια)

Μετά τις 6 σερί μειώσεις

Eν τω μεταξύ, κάτι από… χρηματιστήριο θυμίζουν οι τιμές λιανικής πώλησης των ηλεκτρονικών αυτοκινήτων της Tesla στην αμερικανική επικράτεια.

Μόλις λίγες ημέρες μετά την έκτη κατά σειρά μείωση τιμών σε μοντέλα της στις ΗΠΑ, η Tesla ανακοίνωσε πριν 10 ημέρες αύξηση τιμών για τα premium ηλεκτρικά οχήματά της Model S και X, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Να σημειωθεί ωστόσο ότι και σε αυτή την περίπτωση οι τιμές εξακολουθούν να είναι κατά 20% χαμηλότερες από την αρχή του έτους μετά από μια σειρά μειώσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή