Επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποιεί ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και άλλους πολιτικούς ηγέτες τη Δευτέρα σε επιχειρηματικό συνέδριο κοντά στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων, επιβεβαιώνοντας προηγούμενα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης.

Eνθουσιασμένη η νέα CEO του Twitter

Ο Μασκ, ο οποίος πέρσι εξαγόρασε το κοινωνικό δίκτυο Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα συναντήσει τον Μακρόν πριν από το γεύμα με τον υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, όπως δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

Ο CEO της Tesla θα επισκεφθεί επίσης την έκτη ετήσια σύνοδο κορυφής «Choose France» («Επιλέξτε τη Γαλλία») στις Βερσαλλίες, με στόχο την τόνωση των διεθνών επενδύσεων στη Γαλλία.

Στο τραπέζι και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο Λεμέρ δήλωσε στο BFM TV ότι οι συνομιλίες μεταξύ της γαλλικής κυβέρνησης και του Μασκ θα καλύψουν πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ερωτηθείς από το BFM TV εάν είναι πιθανή κάποια ανακοίνωση, ο Λεμέρ είπε ότι «όλες οι επενδύσεις που γίνονται σήμερα είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μηνών ή και ετών».

Αντιμετωπίζοντας την πίεση για μια ευρέως αντιδημοφιλή πρόταση για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στη Γαλλία – η οποία ψαλίδισε τα ποσοστά αποδοχής του Μακρόν – ο γάλλος πρόεδρος επιδιώκει να κερδίσει ξανά τη δυναμική που είχε στη γαλλική κοινωνία υποστηρίζοντας μια ώθηση προς τον τομέα της πράσινης βιομηχανίας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία επικράτησε έναντι της Γερμανίας και της Ολλανδίας για το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών αυτοκινήτων της ProLogium στο εξωτερικό, χάρη στο έντονο κυβερνητικό λόμπι, τις την αποτελεσματική διαπραγμάτευση και τις ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας, δήλωσαν στελέχη της ταϊβανέζικης εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής