Η πολιτική των προκλήσεων συνεχίζεται από τους Τούρκους αξιωματούχους. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέλεξε να ρίξει λάδι στη φωτιά μετά την διαμόρφωση της μεγάλης νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε ότι κάποια νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου ανήκουν στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα λέει πως είναι δικά της, ενώ επισήμανε ότι θα υπάρξουν εντάσεις ανάμεσα στις δυο χώρες αν δεν λυθούν όλα τα προβλήματα.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τσαβούσογλου για τα F-35: Η στάση μας δεν έχει αλλάξει

«Υπάρχει το θέμα των θαλάσσιων περιοχών ευθύνης»

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έθεσε θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στο Haber Turk.

«Υπάρχει το θέμα των θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Θεωρείται πως είναι εύκολη η επίλυση του θέματος των νησιών και βραχονησίδων που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχίας τους. Εμείς λέμε πως μας ανήκουν, οι Έλληνες λένε πως τους ανήκουν», είπε ο Τούρκος πολιτικός.

«Αστείο, αλλά και παράνομο»

Και συνέχισε ακάθεκτος: «Διεκδικούν 10 μίλια (εναέριου χώρους) πάνω από τα 6 μίλια. Υπάρχει το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών. Η διεκδίκηση του εναέριου χώρου 10 μιλίων πάνω από τα χωρικά ύδατα των 6 μιλίων είναι και αστείο αλλά και παράνομο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ας πούμε πως αυτό είναι το πιο απλό».

«Το ζήτημα είναι αν η άλλη πλευρά θα κάνει κάποιο βήμα στα θέματα αυτά. Ο Μητσοτάκης δήλωσε πως “δεν συζητάμε άλλο θέμα εκτός από τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης”. Κι εμείς λέμε αν συνομιλήσουμε μόνο για ένα θέμα όσο όμως υπάρχουν τα υπόλοιπα θέματα εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε εντάσεις», κατέληξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας