Σε συζητήσεις με αρκετούς παρόχους ασύρματων τηλεπικοινωνιακών δικτύων βρίσκεται η Amazon προκειμένου να εκκινήσει μια νέα υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας για τα μέλη της υπηρεσίας Prime, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η είδηση οδήγησε σε πτώση τις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνίας την Παρασκευή στη Wall Street, με τη Verizon να καταγράφει μείωση περισσότερο από 4% στις αρχές της διαπραγμάτευσης, ενώ η T-Mobile διολίσθησε έως και κατά 7% και η AT&T περισσότερο από 5%. Από την άλλη, η μετοχή της Dich εκτινάχτηκε κατά περίπου 14%.

Αmazon.com: Πρόστιμα για παρακολουθήσεις και παράβαση απορρήτου πελατών της

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Verizon, την T-Mobile και την Dish σχετικά με τη δυνατότητα μεταπώλησης της υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας τους στα Prime μέλη της με χαμηλό κόστος ή ενδεχομένως και δωρεάν, όπως ανέφερε το Bloomberg. Οι συζητήσεις συνεχίζονται για έξι έως οκτώ εβδομάδες και έχουν συμπεριλάβει επίσης την AT&T, αλλά θα μπορούσαν να περάσουν αρκετοί ακόμη μήνες μέχρι να υλοποιηθεί ένα σχέδιο, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Πάντα διερευνούμε την προσθήκη ακόμη περισσότερων πλεονεκτημάτων για τα μέλη του Prime, αλλά δεν έχουμε σχέδια να προσθέσουμε ασύρματες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Amazon, Μπράντλεϊ Μάτινγκερ.
Η Amazon έχει πειραματιστεί στο παρελθόν στην κατηγορία των κινητών, λανσάροντας το Fire Phone τον Ιούλιο του 2014 πριν τελικά το αποσύρει έναν χρόνο αργότερα. Πιο πρόσφατα, έχει επικεντρωθεί στο internet υψηλής ταχύτητας μέσω του προγράμματος Kuiper, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου 3.236 δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη.

Mέσο προσέλκυσης συνδρομητών στο Prime

Ένα σχέδιο για κινητά τηλέφωνα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μέσο προσέλκυσης περισσότερων συνδρομητών του Prime για την Amazon. Το πρόγραμμα Αmazon Prime εγκαινιάστηκε το 2005 με τους συνδρομητές να πληρώνουν 139 δολάρια ετησίως για πρόσβαση σε δωρεάν αποστολή δύο ημερών, πρόσβαση σε αποκλειστικές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και επιπλέον προνόμια όπως εκπτώσεις σε ιατρικές συνταγές και προνόμια παράδοσης Grubhub.

Η Amazon αναζητά τρόπους για να προσελκύσει περισσότερα μέλη στην υπηρεσία Prime καθώς αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από τη Walmart και το πρόγραμμα «αφοσίωσης» της Walmart+. Η εταιρεία είχε περισσότερους από 200 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως από τον Απρίλιο του 2021.

Με τη συνεργασία με μια εταιρεία όπως η Verizon ή η Dish, η Amazon θα λειτουργούσε ουσιαστικά ως φορέας εκμετάλλευσης εικονικού δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Αντί να κατέχει το δικό της ασύρματο δίκτυο, η εταιρεία θα αγόραζε δεδομένα από έναν μεγάλο πάροχο και θα τα μεταπωλούσε στους καταναλωτές.

Οι εκπρόσωποι των Verizon, T-Mobile, Dish και AT&T δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι να σχολιάσουν το δημοσίευμα του Bloomberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή