Δύο Rolex Daytona που ανήκαν στον θρυλικό ηθοποιό του Χόλιγουντ Πολ Νιούμαν (Paul Newman) πουλήθηκαν προς περίπου 1,1 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου στον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για Rolex «Zenith» Daytona και ένα λευκόχρυσό Daytona που συνδέθηκαν όσα λίγα αντικείμενα με το πάθος του για τους αγώνες αυτοκινήτου. Το Rolex Zenith Daytona είχε ιδιαίτερη σημασία για τον Newman, καθώς ήταν συνυφασμένο με την αγωνιστική του καριέρα. Το απέκτησε αφού κέρδισε την κατηγορία GTS-1 στον αγώνα 24 ωρών Daytona το 1995. Το αξιοσημείωτο επίτευγμα έκανε τον Νιούμαν, στα 70 του, τον γηραιότερο οδηγό που κέρδισε τον αγώνα, ένα ρεκόρ που παραμένει μέχρι σήμερα στα Ρεκόρ Γκίνες.

Sotheby’s: Στο σφυρί προς 35 εκατ. δολ. ένα σπάνιο ροζ διαμάντι

Το 1999, ο Νιούμαν, διάσημος για το φιλανθρωπικό του έργο, αποφάσισε να δημοπρατήσει το ρολόι – το οποίο έφερε την επιγραφή «Rolex at Daytona 24 Paul Newman Rolex Motorsports Man of the Year 1995» – κατά τη διάρκεια της πώλησης «Famous Faces» του Antiquorum. Εκείνη την εποχή, έκλεισε ρεκόρ πώλησης 39.000 δολαρίων προς όφελος της φιλανθρωπικής οργάνωσης του Newman.

Ο Νιούμαν, ωστόσο, εθεάθη να το φοράει ξανά τα επόμενα χρόνια, πυροδοτώντας εικασίες ότι κάποιο στενό μέλος της οικογένειας ή φίλος του το είχε αγοράσει ξανά.. , καθώς και ελκυστικό για τους λάτρεις των αυτοκινήτων.

Συζυγικό δώρο

Το λευκόχρυσο Daytona του το έκανε δώρο η σύζυγός του Joanne το 2006 και είναι το τελευταίο που είχε ο ηθοποιός πριν πεθάνει δύο χρόνια αργότερα. Τον συνόδευε σταθερά εκείνα τα χρόνια: το φόρεσε όταν του πήρε συνέντευξη η Barbara Walters το 2007, και ξανά ενώ οδηγούσε τους διάσημους τελευταίους του γύρους στο Lime Rock Park την επόμενη χρονιά.

O επικεφαλής πολύτιμων ρολογιών του οίκου Sotheby’s, Leigh Safar μιλώντας στο GQ λέει πως ο Newman «άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τα ρολόγια και άλλαξε τη συζήτηση γύρω από τη συλλογή ρολογιών». «Ο Newman», σημειώνει ήταν ένας influencer για την εποχή του, αφού πολλοί νέοι της εποχής παρακολουθούσαν τις ταινίες του, και αγόραζαν τα προϊόντα που διαφήμιζε ενώ αρκετοί συλλέκτες κυνηγούσαν εδώ και καιρό τα κομμάτια που προτιμούσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία
Business of Sport |

Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους «8» του Conference League και με βάση την φετινή τους πορεία από το καλοκαίρι και τα προκριματικά, αυτά είναι τα χρήματα που έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής.

Γιάννης Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»
Επιχειρήσεις |

Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»

Στη σημασία που αποδίδει η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη προσπάθεια για καλύτερες τιμές αναφέρεται μιλώντας στον «ΟΤ», ο Marketing Director της εταιρίας