Σημαντική αύξηση τόσο των εργαζομένων με μισθωτή εξαρτημένη εργασία, κατά 405.032 εργαζόμενους, όσο και των μέσων μηνιαίων αποδοχών, κατά ποσοστό 14%, καταδεικνύουν τα στοιχεία από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ».

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, με τη λήξη της περιόδου επικαιροποίησης των μισθών στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», για την αναπροσαρμογή των μισθών, σύμφωνα με το ύψος του κατώτατου μισθού (που ανέρχεται σήμερα στα 780 ευρώ), το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενημερώνει για την πορεία της αγοράς εργασίας.

Ρεκόρ 22 ετών στο ισοζύγιο απασχόλησης – Ποιοι κλάδοι «πρωταγωνιστούν» στις προσλήψεις

Σύμφωνα με τα αντλούμενα στοιχεία από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», όπως παρουσιάζονται πιο κάτω, η αγορά εργασίας παρουσιάζει ενθαρρυντική ανάκαμψη, τόσο ως προς τον αριθμό εργαζομένων με εξαρτημένη σχέση εργασίας, όσο και ως προς τις καταβαλλόμενες μέσες μηνιαίες μεικτές αποδοχές, ακόμα και σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.

Ειδικότερα,

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, σε σχέση ακόμα και με τα προ πανδημίας επίπεδα, παρατηρείται αφενός μια σημαντική αύξηση των εργαζομένων με μισθωτή εξαρτημένη εργασία και αφετέρου μια σημαντική αύξηση των μέσων μηνιαίων αποδοχών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
ΔΥΠΑ: Εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» στον Πειραιά
Tax |

Εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία»

Στη σημερινή εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» συμμετείχαν περισσότερες από 70 επιχειρήσεις από τη ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τα ναυπηγεία, τον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting