Στην ανοδική πορεία την οποία καταγράφει έως τώρα η αμερικανική κεφαλαιαγορά, αναφέρεται σε επενδυτική της σημείωμα η UBS. Η ελβετική τράπεζα υπογραμμίζει ότι ο S&P 500 σκαρφάλωσε 2,6% την περασμένη εβδομάδα, ανεβάζοντας την άνοδο από την αρχή του έτους στο 14,9%.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι το ράλι συνεχίζει να καθοδηγείται από μια μικρή ομάδα εταιρειών τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Ο δείκτης FANG+, ο οποίος παρακολουθεί τις 10 κορυφαίες
μετοχές τεχνολογίας με τις περισσότερες διαπραγματεύσεις, σημείωσε άνοδο 4% την εβδομάδα και από την αρχή του έτους έχει εκτιναχθεί κατά 74%.

Μια ισοσταθμισμένη έκδοση του δείκτη S&P, που μειώνει τον αντίκτυπο αυτών των μετοχών megacap, αναφέρει αύξηση μόλις 4,9% μέχρι στιγμής φέτος,  μετά από άνοδο 2,5% την περασμένη εβδομάδα.

Ο «χρησμός» της UBS μετά την απόφαση της FED – Ποιες επενδύσεις προτείνει

«Ενώ η στενότητα του ράλι θα πρέπει να ανησυχεί τους επενδυτές, δημιουργεί επίσης ευκαιρίες για τους επενδυτές» αναφέρουν οι αναλυτές της UBS.

Στο πλαίσιο αυτό, η UBS  προτιμά μετοχές των αναδυόμενων αγορών, οι οποίες εκτιμάται ότι θα έχουν μεσαίες έως υψηλές μονοψήφιες θετικές αποδόσεις φέτος.

Έχοντας υστέρηση στις παγκόσμιες μετοχές κατά περίπου 5,5 ποσοστιαίες μονάδες από την αρχή του έτους, εκτιμούν ότι οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών πιθανότατα θα καλύψουν τη  διαφορά τους επόμενους μήνες. Οι προβλέψεις της τράπεζα για τα κέρδη των αναδυόμενων αγορών για το επόμενο έτος έχουν αναθεωρηθεί προς τα πάνω (13% έναντι 7% για τις ανεπτυγμένες αγορές).

Ελπίδες στην ευρωζώνη

Οι προοπτικές της αγοράς για τμήματα της Ευρωζώνης φαίνονται επίσης ελπιδοφόρες, και «μας αρέσουν ιδιαίτερα οι εταιρείες διακριτικής ευχέρειας των καταναλωτών» προσθέτουν.

Και υπογραμμίζουν ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της διακριτικής ευχέρειας των καταναλωτών, φαίνονται έτοιμες να επωφεληθούν από τη βελτίωση των καταναλωτικών προοπτικών, καθώς οι μισθοί αυξάνονται, οι πληθωριστικές πιέσεις μειώνονται και οι κεντρικές τράπεζες φρενάρουν τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές