Την απόφασή της να κηρύξει πτώχευση για τις ρωσικές δραστηριότητές της και να αποχωρήσει από τη χώρα ανακοίνωσε τη Δευτέρα, η DP Eurasia, η εταιρεία που διαχειρίζεται το Brand της Domino’s Pizza στη Ρωσία, την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία.

Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία δήλωσε ότι εξετάζει τις επιλογές για τις ρωσικές δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης μιας αποεπένδυσης, όπως άλλες δυτικές εταιρείες που έχουν αποχωρήσει από τη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Μερικοί κατάφεραν να διαπραγματευτούν γρήγορες εξόδους, συχνά πουλώντας σε τεράστιες εκπτώσεις ή παραδίδοντας τα κλειδιά στην τοπική διαχείριση.

Νέοι πιο αυστηροί όροι για την έξοδο των ξένων επιχειρήσεων από τη Ρωσία

Δύσκολη η έξοδος

Ο ρυθμός εξόδου ξένων επιχειρήσεων από τη χώρα έχει πλέον επιβραδυνθεί σημαντικά, καθώς οι κανόνες που έχει επιβάλλει το Κρεμλίνο είναι ακόμη πιο δύσκολο για μία εταιρεία να φύγει από τη χώρα.  Επιχειρηματικά στελέχη υπογραμμίζουν παράλληλα, ότι η κυβερνητική έγκριση που απαιτείται για την αποεπένδυση είναι μια μακρά και εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία.

FILE PHOTO: A Domino’s Pizza restaurant is seen in Los Angeles, California, U.S. July 18, 2018. REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo

«Μέσα σε αυτό το ολοένα και πιο απαιτητικό περιβάλλον, η άμεση εταιρεία χαρτοφυλακίου της DPRussia είναι πλέον αναγκασμένη να κάνει αυτό το βήμα, το οποίο θα επιφέρει τον τερματισμό της επιχειρούμενης διαδικασίας πώλησης της DPR ως επιχείρησης σε λειτουργία και, αναπόφευκτα, της παρουσίας του ομίλου στη Ρωσία», δήλωσε η DP Eurasia σε δήλωσή της.

Ενώ ήταν πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί ο οικονομικός αντίκτυπος της χρεοκοπίας, η εταιρεία είπε ότι το εξωτερικό χρέος της μονάδας ύψους περίπου 520 εκατομμυρίων ρούβλια (5,56 εκατομμύρια δολάρια) είχε διακανονιστεί από την τουρκική θυγατρική της DP Eurasia, μειώνοντας το ακαθάριστο χρέος του ομίλου.

Η DP Russia, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία διανομής πίτσας στη χώρα, διαχειριζόταν περίπου 142 καταστήματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή