Περίπου 280.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής φέτος για επαγγελματική θητεία στον ρωσικό στρατό, δήλωσε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Επισκεπτόμενος την Άπω Ανατολή της Ρωσίας, ο Μεντβέντεφ έχει σκοπό να συναντήσει τοπικούς αξιωματούχους με απώτερο στόχο την εξασφάλιση ενισχύσεων για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Ουκρανία: Δύο ακόμη πλοία αναχώρησαν παρά τις απειλές της Ρωσίας

«Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, από την 1η Ιανουαρίου, περίπου 280.000 άτομα έγιναν δεκτά στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων με σύμβαση», συμπεριλαμβανομένων των εφέδρων, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το οποίο επικαλείται τον Μεντβέντεφ.

Πέρυσι η Ρωσία ανακοίνωσε ένα σχέδιο αύξησης του μάχιμου προσωπικού της κατά 30% και πλέον σε περίπου 1,5 εκατομμύριο άνδρες, ένα φιλόδοξο έργο που έγινε πιο δύσκολο από τις βαριές αλλά άγνωστες απώλειές της στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Ουκρανίας.

Σενάριο για 7 εκατομμύρια επαγγελματίες στρατιώτες

Ορισμένοι Ρώσοι βουλευτές εκτιμούν ότι η χώρα χρειάζεται έναν επαγγελματικό στρατό 7 εκατομμυρίων για να διασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας – μια κίνηση που θα απαιτούσε μια τεράστια δημοσιονομική επιβάρυνση για τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε μια «μερική επιστράτευση» 300.000 εφέδρων τον Σεπτέμβριο του 2022, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νέοι να εγκαταλείψουν τη Ρωσία για να αποφύγουν να σταλούν στο πολεμικό μέτωπο. Ο Πούτιν ωστόσο πρόσφατα ξεκαθάρισε ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω κινητοποίηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα