Για τα καλά έχουν επανέλθει οι ανησυχίες στη Wall Street για τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve στο μέτωπο των επιτοκίων, καθώς η οικονομία δείχνει σημάδια αντοχής ενώ οι πληθωριστικές πιέσεις ενδεχομένως να αυξηθούν μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,14% στις 34.499 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,54% στις 4.441 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,31% στις 13.690 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Apple υποχωρεί σχεδόν 3%, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg News, σύμφωνα με το οποίο η Κίνα επιθυμεί να διευρύνει την απαγόρευση χρήσης των iPhones σε κρατικές εταιρείες και οργανισμούς. Επίσης, η C3.ai σημειώνει βουτιά άνω του 9% μετά την ανακοίνωση χαμηλότερου του αναμενόμενου μικτού περιθωρίου κέρδους στο πρόσφατο τρίμηνο, ενώ η ChargePoint Holdings χάνει περίπου 11% μετά την διάψευση των εκτιμήσεων για τα έσοδα.

Ισχυρή αγοράς εργασίας

Την ίδια ώρα, μια σειρά από ανακοινώσεις, συμπεριλαμβανομένων των λιγότερων από το αναμενόμενο εβδομαδιαίων αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας, έδειξαν μια ακόμη ισχυρή αγορά εργασίας που μπορεί να κάνει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να σκεφτεί δύο φορές τη χαλάρωση της σφιχτής νομισματικής της πολιτικής.

«Με βάση τα δεδομένα, η Fed πιθανότατα θα κάνει μία ακόμη παύση στην επόμενη συνεδρίαση», εκτίμησε ο Jeffrey Roach, επικεφαλής οικονομολόγος της LPL Financial. «Τα δεδομένα δεν είναι ακόμη αρκετά πειστικά ώστε να εδραιωθούν ισχυρές απόψεις για τις επόμενες συνεδριάσεις. Οι επενδυτές θα πρέπει ακόμη να βρουν ευκαιρίες στην αγορά, αλλά θα μπορούσε να είναι μια ανώμαλη διαδρομή», ανέφερε.

Το βλέμμα στη Fed

Ενώ το 93% των εκτιμήσεων για τα επιτόκια δεν προβλέπει καμία αλλαγή στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς του Σεπτεμβρίου, ενώ οι προσδοκίες για μια πρόσθετη αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου αυξήθηκαν πάνω από το 40%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Πάντως, ένας νέος γύρος ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων σήμερα έδειξε μια ισχυρή αγορά εργασίας στην οποία το κόστος αυξάνεται περισσότερο από το αναμενόμενο. Οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας ανήλθαν στις 216.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Σεπτεμβρίου, μια πτώση 13.000 από την προηγούμενη εβδομάδα και κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 230.000. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, οι οποίες ανακοινώνονται με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, ανήλθαν σε 1,679 εκατομμύρια, μειωμένες κατά 40.000 και κάτω από την εκτίμηση της FactSet για 1,725 εκατομμύρια.

Μια ξεχωριστή έκθεση από το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας έδειξε ότι το μοναδιαίο κόστος εργασίας, ένας υπολογισμός της ωριαίας αποζημίωσης μείον την παραγωγικότητα, αυξήθηκε κατά 2,2% το δεύτερο τρίμηνο, υψηλότερα από την εκτίμηση του 1,9%. Η παραγωγικότητα των μη γεωργικών επιχειρήσεων, ή η παραγωγή ανά ώρα, αυξήθηκε κατά 3,5% για το τρίμηνο, αναθεωρήθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες προς τα κάτω, αλλά κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από την πρόβλεψη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street