Με ιδιαίτερο και στιλ και πολυτέλεια αναμένεται να ταξιδέψουν οι αστροναύτες σε επόμενη αποστολή της NASA, καθώς η νέα ενδυματολογική πρόταση αφορά σε διαστημικές στολές Prada.

Όπως τονίζεται στη σχετική επίσημη ανακοίνωση που εξεδόθη, η ιταλική εταιρεία μόδας θα συνεργαστεί με την Axiom Space για την επόμενη γενιά διαστημικών στολών για τη σελήνη, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την αποστολή Artemis III της NASA που προγραμματίζεται για το 2025.

Η Artemis III θα είναι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή που θα προσεδαφιστεί στη Σελήνη μετά το Apollo 17 το 1972,  και θα περιλαμβάνει μία γυναίκα ως μέλος του πληρώματος.

Κατά τη διαδικασία επιλογής ενός συνεργάτη για τον σχεδιασμό της ειδικής στολής Extravehicular Mobility Unit, η Axiom επικαλέστηκε την τεχνογνωσία της Prada σε πρώτες ύλες, τεχνικές κατασκευής καθώς και «καινοτόμες ιδέες σχεδίασης».

Τεχνογνωσία και στιλ

Μηχανικοί από το brand που ανήκει στην Prada SpA θα συνεργαστούν με τις ομάδες Axiom σε όλη τη διαδικασία σχεδιασμού και θα αναπτύξουν λύσεις για υλικά και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά για την προστασία «από τη μοναδική πρόκληση του διαστήματος και του σεληνιακού περιβάλλοντος».

Ο διευθυντής μάρκετινγκ του Ομίλου Prada, Lorenzo Bertelli, δήλωσε ότι η μάρκα έχει ακονίσει την τεχνογνωσία της με τεχνολογίες αιχμής από τη δουλειά με την ομάδα ιστιοπλοΐας Luna Rossa Prada Americas Cup .

Η NASA ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι το πρόγραμμα Artemis θα περιλαμβάνει την Christina Koch και τον Victor Glover, την πρώτη γυναίκα και το πρώτο έγχρωμο άτομο που θα ταξιδέψει στο στο βαθύ διάστημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Παρουσίασε νέο μικροτσίπ και «έλυσε» ένα χρόνιο πρόβλημα των κβαντικών υπολογιστών
Τεχνολογία |

Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits